Fra teori til praksis - intern til fulltid

Fra teori til praksis - intern til fulltid

Som ny intern i Business Analytics i BDO kan man sitte på mange spørsmål. Hva forventes og vil man leve opp til forventningene? Hvordan kan man som intern bidra til å gjøre kunder mer datadrevet og effektivisere deres prosesser? 

Tom Altenborg er tidligere intern i Business Analytics hos BDO.

Vi har tatt en prat med Tom Altenborg, tidligere intern i Business Analytics hos BDO. Tom reflekterer over sin første tid hos BDO, og innrømmer at han var fylt med en blanding av spenning, nysgjerrighet og en liten dose nervøsitet før han gikk i gang.

- Jeg lurte på hva som ble forventet av meg som intern, og om jeg ville leve opp til disse forventningene, sier han.

Innføring i skyteknologi

Tom ble raskt kastet inn i sitt første prosjekt og begynte å utforske ulike aspekter av datadrevne løsninger. 

- Det var en bratt læringskurve, men samtidig utrolig givende. Mot slutten av internshipet fikk jeg i oppdrag å effektivisere en allerede rask prosess for en kunde. Med frie tøyler til å prøve og feile, tok jeg i bruk læring som Azure Databricks. Til tross for utfordringen, lyktes vi med å forbedre oppdateringsfrekvensen og redusere kostnadene, noe som resulterte i en uvurderlig læringsopplevelse.

På tvers av fagfelt

Men Tom sine erfaringer som intern stoppet ikke der. Han ble også involvert i utviklingen av en automatisert revisjonsprosess for en stor kunde. Flere team i BDO jobber kontinuerlig med maskinlæring og utvikling av egne programmer for revisorer, for å automatisere repetitive oppgaver. 

- Det var gøy å få muligheten til å bidra til utviklingen av et program som profesjonelle revisorer bruker, sier han.

Bidraget hans bestod særlig i å utvikle programmet i Power Apps hvor selve revisjonen gjennomføres. 

- Programmet måtte være fleksibelt nok til å håndtere en rekke forespørsler fra revisorene, støtte mange brukere på en gang og sikre at bare personen som er registrert for en spesifikk revisjon kunne utføre den. Det måtte også alltid vise den nyeste dokumentasjonen som er mottatt, og gi revisorene muligheten til å legge til kommentarer og gjøre nødvendige endringer der det trengtes. Det å få jobbe på tvers av teknologiske og faglige skillelinjer, var ikke bare ekstremt lærerikt, men også et bevis på at man i BDO får tidlig ansvar.

En unik læringsmulighet

Når han ser tilbake på sin tid som intern hos BDO, understreker Tom viktigheten av innstilling og viljen til å lære. 

- Et internship handler ikke bare om å ha praktisk erfaring, men også om å ta initiativ og gripe utfordringer, forklarer han. 

BDO er et sted hvor ideer og meninger blir verdsatt, og det er en kultur som oppmuntrer til vekst og utvikling.

Med en verden av muligheter foran seg, ser Tom frem til å ta med seg sine erfaringer inn i sin fremtidige karriere i BDO

- Hver utfordring har lært meg noe nytt, både faglig og personlig. Jeg er takknemlig for den erfaringen jeg har fått, og jeg er klar til å ta fatt på reisen videre.

Tom har blitt tilbudt en fast stilling hos BDO på grunn av sin stå-på-vilje og dyktigheten han har vist under internshipet sitt. Som inspirasjon til andre som vurderer en karriere innen Business Analytics, deler Tom noen avsluttende ord: 

- Ta sjansen, grip mulighetene og vær åpen for å lære. Hos BDO finner du et miljø som vil hjelpe deg med å vokse og utvikle deg.

«Et internship handler ikke bare om å ha praktisk erfaring, men også om å ta initiativ og gripe utfordringer»