Ingrid ramlet inn i BDO-karrieren

Ingrid ramlet inn i BDO-karrieren

Ingrid Garder var som de aller fleste studenter. Sommeren nærmet seg slutten og jobbintervju dominerte kalenderen. − Studenter står i en sårbar fase, for plutselig banker voksenlivet på døren. Da følger ofte de store spørsmålene med: Hva skal jeg bli? Hvor skal jeg være?

Ingrid Garder har vært Associate ved BDO Revisjon i ett år. (Foto: Sindre Lien Rildå)

For Ingrid sin del var én ting åpenbart: Hun ville bli konsulent. Revisoryrket hadde hun ikke ofret en tanke.

− I ettertid ser jeg at det handlet om manglende kunnskap om yrket. I mitt hode var revisoren en som går i mørk dress, i et mørkt rom med en rød penn. Men så feil kan man ta, smiler Ingrid.

Hell i uhell

For ett år siden takket Ingrid ja til et annet selskap. Drømmejobben var sikret, og hun skulle tiltre som konsulent rett etter sommerferien. Men så kom kalddusjen. Oppstartsdato var forskjøvet med ett år, og hun stod dermed på bar bakke.

− Det er ikke en kjekk situasjon å stå i, og dessverre noe altfor mange studenter opplever. For min del var det bare å kaste seg rundt. Jeg ville – og måtte - ha en jobb.

Ingrid søkte en rekke jobber, og fikk tilbud fra flere, noe som bød på en ny utfordring for siviløkonomen fra Lier. 

− Alle selskapene ga et godt inntrykk, og det gjorde valget desto vanskeligere. Da BDO kom på banen, hadde jeg tenkt å takke nei til intervju i et forsøk på å begrense valgene mine. Men når jeg ser tilbake på det i dag, er jeg sjeleglad for at jeg hoppet på muligheten til å prate med BDO!

Ett år i BDO

Nå runder Ingrid straks ett år i BDO. Siden oppstarten har hun vært del av eiendomssatsingen. Revisorrollen har hun tatt på strak arm – uten en eneste rød penn i sikte.

− Etter intervjuet fikk jeg møte to BDO-ansatte og prate med dem, som en del av prosessen. Nå jobber vi på samme team, og det er artig, sier Ingrid, som også forteller om flere fordeler med måten revisorene jobber på i BDO.

− Å få sitte så tett på eiendomsbransjen gjør at jeg tilegner meg masse innsikt. Revisorens rolle handler om å se helheten i selskapssammensetningen. Det å jobbe dedikert med én bransje og bli virkelig kunnskapsrik er givende, fortsetter hun.

Fem intense måneder

Revisorene opplever størst arbeidstrykk i perioden januar til mai. For Ingrid ble det et første møte med «årsoppgjør-sesongen». Og det har gitt mersmak – tross noen sene kvelder.

− Årsoppgjøret er sosialt og hyggelig. Vi står i det sammen, og da blir ettermiddagene ekstra trivelige. 

Og når det gjelder konsulentdrømmen, er den lagt på hylla. Nå er det revisjon som gjelder! 

− Det jeg lærer som revisor har vært den største overraskelsen. De siste fem månedene har jeg lært mer enn de siste fem årene på skolebenken. Vi gjennomgår alle regnskapslinjer og …

Ingrid stopper seg selv. Er hun i ferd med å prate som en revisor nå? Hun begynner på nytt.

− Det jeg prøver å si er: Revisoryrket er gøy – mye artigere enn jeg så for meg!