Stadig flere kommer hjem igjen til BDO

Stadig flere kommer hjem igjen til BDO

De siste to årene har mer en 50 ansatte valgt å komme tilbake til BDO etter et opphold andre steder. 

I Kapital kan du lese om Sigmund Olav Lie og Synnøve Rønning Edel som valgte å ta fatt på en ny runde som BDOer. Lenke finner du nederst i saken. (faksimile: Kapital)

I Kapital kan du lese om Sigmund Olav Lie og Synnøve Rønning Edel som valgte å ta fatt på en ny runde som BDOer (lenke finner du nederst i saken). 

- Jeg startet i BDO etter at jeg var ferdig på NHH i Bergen. Jeg jobbet da primært med revisjon inn mot BDOs større kunder innenfor eiendom og prosjektrettet virksomhet, men etter syv år i BDO ønsket jeg å komme enda tettere inn på verdikjeden. Jeg fikk en spennende mulighet i Ferd Eiendom, først som økonomisjef og senere som finansdirektør, sier Lie, som i dag er partner og leder for bransjesatsingen på Eiendom i BDO.  

Flere kommer hjem igjen

Lie forteller at han fortsatte å følge BDO fra sidelinjen etter at han sluttet i 2014. 

- Jeg ble imponert over den gode utviklingen. Da muligheten til å komme tilbake som bransjeekspert oppstod, måtte jeg rett og slett gripe den, sier Lie. 

I 2022 kom han igjen inn dørene som BDO-ansatt, og han er ikke den eneste med comeback-historier. Etter et kort opphold utenfor, valgte Synnøve Rønningen Edel å ta fatt på andre kapittel av BDO-karrieren. 

- Det dukket opp en spennende mulighet i BDO, som det nesten var umulig å takke nei til. Borte bra, men hjemme best, sier hun. 

Rønningen Edel jobbet som leder innen læring og utvikling i BDOs HR-avdeling. Nå er hun nasjonal leder for organisasjonsutvikling og ledelse, en avdeling som er i stadig vekst. 

Lavere turnover og flere søkere 

Administrerende direktør i BDO, Martin Aasen, gleder seg over alle som velger å returnere.  

- Det har vært en peak de to siste årene. I 2022 og 2023 har over 50 “gamle” BDOere kommet tilbake. Det er en stor anerkjennelse for BDO, og de kommer ikke tilbake fordi de ikke har jobb andre steder. De har savnet det kompetansemiljøet de tidligere var en del av, og ønsker å bli en del av BDO-kulturen igjen, sier Aasen. 

Han forteller om stor interesse for å jobbe i BDO. I 2023 fikk BDO godt over 1000 søkere på om lag 200 utlyste stillinger. Dette er tall som imponerer Aasen.  

- Det betyr at vi i stor grad får tak i de folkene vi vil ha, men kampen om de største talentene er fremdeles beinhard, ifølge Aasen. 

De gode søkertallene støttes opp ved at gjennomtrekket av ansatte er blitt lavere. 

- Turnoveren har falt markant, og vi tror den skal ytterligere ned. Nå ligger den på 15 prosent etter å ha vært oppe i over 20 prosent. BDO er en attraktiv arbeidsplass, og vi tilbyr et bredere tjenestespekter. I 2024 forventer vi en særlig høy vekst, sier Aasen. 

Les saken fra Kapital her!