Tilbake hos BDO med fornyet bærekraft

Tilbake hos BDO med fornyet bærekraft

Etter en kort periode ute av BDO, returnerte Christine Hegdalsaune Egeberg i januar 2023. Som prosjektleder og fagansvarlig for bærekraftsrapportering i BDO, står hun i spissen for å fremme bærekraftige praksiser hos en av landets ledende konsulentfirmaer. 

- Jeg føler virkelig at mitt arbeid bidrar til en bedre fremtid, og det gir jobben min så mye mer mening, sier Christine. 

Gjenklangen er tydelig fra kollegaer rundt henne: Christine er en del av hjertet til consulting-miljøet i Trondheim, kjent for sin evne til å balansere profesjonalitet med varme og inkluderende handlinger.   

- Hun er en person som bringer oss sammen, både gjennom hennes faglige kompetanse og hennes evne til å skape et positivt miljø, sier lederen hennes, Hilde Løseth Modell.    

Kunder verdsetter hennes dybde av kunnskap og hengivenhet til bærekraft. Dette har ført til at noen kunder spesifikt etterspør hennes ekspertise.  

En hverdag fylt med humor og menneskelighet

Christine selv legger vekt på viktigheten av et støttende arbeidsmiljø.  

- Det er folkene her som gjør det så givende å komme på jobb hver dag. Vi deler mye humor og støtter hverandre gjennom tykt og tynt, sier hun. 

I «kroken», som de kaller det i 4. etasje i Kobbes gate 2 i Trondheim, er det ofte god stemning. Det å skape et levende og morsomt arbeidsmiljø er avgjørende for å både trives og kjenne tilhørighet.  

- Vi kan diskutere alt fra de siste kundeoppdragene til morsomme memes vi finner på nettet. Det er denne blandingen av profesjonalitet og uformell prat som gjør vårt arbeidsmiljø så bra, forteller Christine.  

Faglig ekspertise i bærekraftsrapportering

Christine har utviklet seg til å bli en erfaren prosjektleder som har ledet flere kundeoppdrag innen utarbeidelse og integrering av bærekraftsrapportering etter både GRI- og ESRS-rammeverket. Hun har erfaring som spenner over mange bransjer, hvor hun særlig har vært instrumentell i å bistå virksomheter med å utforme vesentlighetsanalyser. 

- Utarbeidelsen av en dobbel vesentlighetsanalyse er selve startpunktet for en bærekraftsrapportering, da analysen forteller hva som er virksomhetens største påvirkninger på klima, miljø og mennesker, samt hva som er de potensielt største finansielle risikoene og mulighetene selskapet står ovenfor fremover i en verden i endring. Hun legger vekt på hvordan denne metoden fremmer en dypere forståelse og en mer helhetlig og målrettet tilnærming til bærekraft. 

Christine har også dyp kompetanse i etablering og utarbeidelse av selve rapporten. Dette inkluderer utførelse av såkalte «gap-analyser» for å kartlegge informasjon og data virksomheten skal rapportere på opp imot hva virksomheten har tilgjengelig i dagens systemer.   

- Gjennom gap-analysen identifiserer vi områder der vi kan forbedre oss, noe som er essensielt for å drive bærekraftig vekst, forklarer hun.  

Videre har hun ekspertise i å strukturere og disponere bærekraftsrapporter for maksimal klarhet og effektiv kommunikasjon. 

- Strukturen på en bærekraftsrapport kan virkelig påvirke hvordan informasjonen oppfattes og kommuniseres. Det handler om å gjøre kompleks informasjon tilgjengelig og forståelig for alle, understreker Christine. 

Personlig liv og interesser

Utenfor jobb er Christine en ivrig tilhenger av DIY-prosjekter, naturvandringer og sosiale sammenkomster.  

- Jeg elsker å starte på nye prosjekter – enten det er sying, planting eller baking. Disse aktivitetene hjelper meg å holde meg jordet og balansert, sier hun.  

Hennes kolleger ser på henne som en multifasettert person som bringer sin helhetlige livsstil inn i sitt profesjonelle arbeid. 

Når Christine reflekterer over sin tid og fremtid hos BDO, er det en følelse av tilhørighet og trivsel som dominerer.  

- Det er veldig fint å være tilbake i BDO. Jeg føler meg virkelig hjemme her, omgitt av fantastiske kolleger og i et arbeidsmiljø som støtter mine verdier og ambisjoner, sier hun.


Nysgjerrig på mulighetene hos BDO? Les mer på våre karrieresider her.