Bærekraftig samfunnsutvikling

Tenk globalt, handle lokalt!

Bærekraftig samfunnsutvikling handler om å tenke globalt, og handle lokalt. To tredjedeler av FNs bærekraftsmål kan kun realiseres på regionalt og lokalt nivå. Offentlige og ideelle aktører spiller en nøkkelrolle i å sikre trygge, inkluderende og gode nærområder for alle, samtidig som infrastruktur og systemer utvikles på best mulig måte for naturen. 

Offentlige institusjoner på alle nivåer spiller en kritisk rolle i å integrere hensyn til sosial og økonomisk utvikling, klima og miljø i samfunnsplaner og for å sikre innbyggeres tilgang til tjenester. Tverrfaglig samarbeid og helhetlig virkemiddelbruk er nødvendig for bærekraftig samfunnsutvikling.  

Innsatsen som gjøres i frivillige og ideelle organisasjoner landet over er avgjørende for å sikre samhørighet og gi mening i livet for mange. Humanitære bistandsorganisasjoner bidrar til utvikling og livsviktig støtte globalt på vegne av Norge. 

BDO kan bidra til styrket og helhetlig bærekraftsarbeid på alle nivåer og i alle faser av arbeidet, i kartlegging, kompetanseheving, strategi- og planutvikling, kvalitetssikring i prosjekter, rapportering og bærekraftsintegrering i aktiviteter, drift og tjenester. 


Ålesund


Bærekraft for kommuner og fylkeskommuner

BDO tilbyr en rekke tjenester som kan støtte og utvikle bærekraftsarbeidet i kommuner og fylkeskommuner, les mer om det her:


Bærekraft for ideelle- og humanitære organisasjoner 

Det er likevel viktig å være klar over rollen ideelle- og humanitære organisasjoner har i et bærekraftig helhetsperspektiv. Donorer, partnere og frivillige, både private og institusjonelle, blir stadig mer opptatte av hvorfor og hvordan ideelle organisasjoner utfører sine aktiviteter, og ikke bare hvilke aktiviteter de utfører. Det betyr et enda større fokus på hvordan organisasjonene etterlever viktige bærekraftsområder og rapporterer på disse.   

Les mer om våre tjenester her.  eldre person i samtale med en annen

Kontaktpersoner:

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker du en uforpliktende samtale med en av oss? Ta kontakt ved å fylle ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg innen kort tid. 

Nysgjerrig på mulighetene i BDO?
Les mer om våre kompetanseområder, karrieremuligheter og ledige stillinger.

Drøm det. Gjør det.