Blogg: Oppdatering i skyen

Vi er i år fem etter at Navision ble til Microsoft Dynamics 365 Business Central. I 2019 ble oppdateringsplanen som i dag følges etablert. Lanseringsbølge 2 2023 står for døren, og vi i BDO har tatt en titt på noen av de mest spennende oppdateringene og nye funksjonene for den kommende oppdateringen.
Business Central utvikles ikke alene i et vakuum, men tett sammen med de andre forretningsløsningene til Microsoft. Derfor er det ekstra spennende å se nye funksjoner opp mot Power-universet. Det skal også nevnes at Microsoft aktivt lytter til sine brukere, og har i vårens oppdatering et forslag fra undertegnede. 

Effektiv dataanalyse 

Pivotering kom som en forhåndsvisning i våres. Nyeste versjon utvider muligheten til å analysere, gruppere og pivotere data direkte i spørringer uten å åpne Excel eller kjøre separate rapporter. Ved å legge til flere faner for ulike oppgaver eller dataoversikter, kan brukere enkelt navigere gjennom innsikter som "Mine kunder," "Oppfølgingspunkter," og "Salgsstatistikk." Disse kan også deles med andre.  

Forbedret mobilapp 

Tell Me-opplevelsen kommer til mobilappen, slik at du raskt kan søke etter sider og data mens du er på farten. Dette øker brukervennligheten til appen vesentlig samtidig som sikkerheten er ivaretatt gjennom eksisterende tillatelser, slik at man kun får opp informasjon man har tilgang til ellers. Med denne oppdateringen viskes skillet mellom mobil og nettleser ytterligere ut, og man kan jobbe effektivt på enheter med annen formfaktor. 

Raskere bankavstemming med Copilot 

Copilot bruker AI for å forbedre transaksjonsmatching og gir naturlige språkforklaringer på foreslåtte matcher, noe som reduserer manuell innsats ved bankavstemming. 

Sterkere Power BI-integrasjon 

Power BI-integrasjonen forbedres med mer kontroll over visning av Power BI-innhold i Business Central og muligheten til å justere sider, visning og målkort. Flere muligheter for tilpasninger fører til at startsiden i Business Central blir mer tilpasset hver enkelt sitt behov. Dette reduserer flater man må innom for å få akkurat den informasjonen man trenger i det daglige.  

Enklere godkjenningsflyter med Power Automate 

Forbedrede godkjenningsflyter med Power Automate inkluderer flere godkjennere, eksterne hendelser for alternative godkjenningsopplevelser, og bedre sporing av handlinger. Fordelen med integrasjonen mellom de ulike løsningene Microsoft tilbyr, er at sikkerhet blir enkelt ivaretatt uten at man må bruke store summer på utvikling.   

Dette er bare en håndfull av løsningene som kommer, og med det tempoet Microsoft har satt i å oppdatere og videreutvikle plattformen så er det ikke noen tvil om hvorfor stadig flere bedrifter velger Business Central som sitt neste ERP.

Hvis ditt selskap sitter på en eldre versjon av Navision, eller tilsvarende utdatert ERP-løsning, så ta kontakt for en hyggelig prat om mulighetene Business Central gir deg og din bedrift!