Blogg: Oppdatering på kompensasjonsordningen

Den 14. januar legger regjeringen frem en proposisjon om de økonomiske støtteordningene i forbindelse med koronapandemien. Her vil de nærmere detaljene i ordningen fremgå. I vår artikkel i desember gjennomgikk vi forslagene som ble varslet før jul. Under følger en oppdatering med det vi vet per i dag.

 

Den generelle kompensasjonsordningen

Regjeringen varslet i midten av desember 2021 at den generelle kompensasjonsordningen vil bli forlenget til å omfatte november – desember 2021. Omsetningsfallet har frem til nå vært beregnet i tomånedersperioder. I pressemelding fra regjeringen 23. desember 2021 sier næringsminister Jan Christian Vestre at omsetningsfallet vil bli beregnet for hver måned, altså november og desember hver for seg. Bakgrunnen er at mange bedrifter hadde gode tall i november før ytterligere tiltak ble innført i desember som resulterte i omsetningsfall for denne måneden. 

Kravet til omsetningsfall senkes som varslet fra 40 prosent i perioden september-oktober 2021 til 30 prosent i november og desember. 

I tillegg åpner Regjeringen for at bedrifter vil kunne få kompensasjon for tapt varelager selv om varene gis bort til veldedige formål før de går ut på dato, når de selv ikke kan benytte seg av eller selge varene. 

Bedrifter som søker når søknadsportalen åpner kan ifølge Regjeringen forvente penger på konto i slutten av januar.  Det er Brønnøysundregistrene som forvalter ordningen. 

Vi kommer tilbake med mer informasjon når regjeringen har lagt frem sin proposisjon. 

 

Les mer: Dette er de nye lønnskompensasjonsordningene