Toll og avgift

Forretningskritisk kompetanse for bilbransjen

Toll og avgift i bilbransjen

Import av kjøretøy er en fundamental del av bilbransjens forretningsmodell. Kunnskap om toll og merverdiavgift er derfor forretningskritisk for bransjen. Våre toll- og avgiftseksperter har inngående kunnskap om hensyn virksomheter må ta ved import til Norge og ved eksport til utlandet.

Dette kan vi bistå med

Vi bistår våre kunder med å få en totaloversikt over all import og eksport i selskapet. Vi kan i bistå med fastsettelse av korrekt tollverdi, bruk av prosedyrekoder ved både ordinær og midlertidig import, samt generelle tollspørsmål. Da benytter vi oss av informasjon som ligger i XML-filene Tolletaten sender ut i Altinn. Dette inkluderer hvilke land varene er importert fra, hvorvidt det er benyttet korrekte leveringsvilkår (Incoterms) og om dette korresponderer med fraktverdien som er oppgitt på tolldeklarasjonen. 

Vi kan videre gjøre en full gjennomgang av hvilke land selskapet importerer og eksporterer varer fra og til, og se om det er ubenyttede muligheter innenfor frihandelsavtalene som kan gi tollfrihet eller reduserte tollsatser – enten ved import til Norge eller ved eksport til for eksempel EU.

I tillegg kan vi bistå med fastsettelse av korrekt tollverdi, bruk av prosedyrekoder ved både ordinær og midlertidig import og eksport, samt generelle tollspørsmål.

Våre eksperter kan raskt gjøre en full gjennomgang av all innrapportert merverdiavgift, matchet mot alle tolldeklarasjoner og fakturaer gjennom året. I BDO har vi egne modeller som leser tolldeklarasjoner, samt regnskapsdata med standard MVA-koder via SAF-T uttrekk, fra ditt eget regnskapssystem. På denne måten avdekker vi eventuelle avvik og hjelper deg med retting og compliance.

Ta kontakt
Ønsker du å bistand med toll og merverdiavgift eller har spørsmål rundt hvordan vi kan hjelpe? Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor, så tar vi kontakt med deg innen kort tid.

Kontaktpersoner:

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker du en uforpliktende samtale med en av oss? Ta kontakt ved å fylle ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg innen kort tid. 

Nysgjerrig på mulighetene i BDO?
Les mer om våre kompetanseområder, karrieremuligheter og ledige stillinger.

Drøm det. Gjør det.