Bransjeanalysen

Tar temperaturen bygg- og anleggsbransjen

Få oppdatert innsikt om bransjen

Siden 2018 har BDO systematisk hentet inn, bearbeidet og analysert data for den norske bygg- og anleggsbransjen, og hvilke faktorer som påvirker denne. BDOs årlige bygg og anleggsanalyse er ikke bare en temperaturmåler på en av Norges viktigste fastlandsindustrier, den danner også en solid plattform for økt innsikt når vi skal se fremover.

Bygg- og anleggsanalysen 2023

Bygg- og anleggsanalysen har et fast element med oppdatering fra siste tilgjengelige regnskapsdata, inkludert omsetning, driftsmargin, analyse av lønnsomhet og en

oppdatering på transaksjonsmarkedet. I årets rapport har vi i tillegg valgt å inkludere momenter rundt de store trendene som vil prege bransjen de nærmeste årene. Oppkjøp, bærekraft og økte kapitalkostnader er blant elementene i årets rapport. I tillegg tar vi for oss ringvirkningene som bygg og anleggsbransjen har på andre deler av økonomien. Analysene viser en nedkjøling i aktivitetsnivået. Bransjen preges av geopolitiske uroligheter i Europa, og et fall i driftsmargin tross omsetningsvekst. Samtidig ser vi at prosjektene blir større men færre. Med andre ord, det blir mange om beinet på kommende prosjekter. 

Her er noen av hovedfunnene som du kan lese mer om i årets bransjerapport:

  • Marginene presses.
  • 2023 viser en økning i antall konkurser. Vi forventer at dette øker ytterligere.
  • Jakten på kompetente kvinner til bransjen er i gang.
  • Det er tatt et tydelig standpunkt for bærekraftig utvikling.


Mann på byggeplass

For deg som ønsker mer innsikt

Dataene som ligger bak bransjeanalysen benyttes løpende i kundeprosjekter, og om du ønsker å benytte data i dine prosjekter er det bare å kontakte oss for diskusjon om mulige løsninger.

Kontaktpersoner:

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker du en uforpliktende samtale med en av oss? Ta kontakt ved å fylle ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg innen kort tid. 

Nysgjerrig på mulighetene i BDO?
Les mer om våre kompetanseområder, karrieremuligheter og ledige stillinger.

Drøm det. Gjør det.