SH-Bygg AS i Oslo selger virksomheten til Fasadgruppen med bistand fra BDO

SH-Bygg AS i Oslo selger virksomheten til Fasadgruppen med bistand fra BDO

Fasadgruppen kjøper fasaderenoveringsselskapet SH-Bygg AS, inkludert datterselskapene SH Tømmer AS og SH-Bygg Tegl AS, med virksomhet i Oslo.

Fra BDO Corporate Finance har Henning Strandås og Per Ove Giske bistått eierne som finansielle rådgivere ved salg av selskapet. Ansvarlig partner Per Ove Giske er leder for BDO Corporate Finance som har lang erfaring med å bistå eiere i forbindelse med kjøp og salg av virksomheter.

«Vi har jobbet med denne prosessen siden før sommeren, og har bistått eierne med de finansielle, strategiske og prosessmessige aspektene i forbindelse med salget. Vi har bistått med salg til Fasadgruppen tidligere, og dette er det andre salget til Fasadgruppen det siste året. Vi har fokus på å skape verdier for eierne i slike prosesser. Det er jeg trygg på at vi nok en gang har lykkes med», sier Per Ove Giske. Bygg- og anleggsbransjen er for øvrig et prioritert satsingsområde i BDO.

 

I en pressemelding kommenterer partene transaksjonen:  

SH-Bygg ble grunnlagt i 2008 og har bygget seg opp en sterk posisjon i Oslo-regionen med fokus på renovering av fasader og balkonger. Datterselskapene SH Tømmer og SH-Bygg Tegl kompletterer SH-Bygg med tjenester innen snekker og tegl. SH-Bygg har 43 heltidsansatte og omsatte for cirka 74 millioner kroner i regnskapsåret 2020.

«Med SH-Bygg styrker Fasadgruppen sin posisjon i Oslo-regionen, som er det desidert største regionale markedet i Norge. SH-Bygg har mange kvaliteter som vi verdsetter - et kompetent lederskap, godt håndverk og en sterk lokal tilknytning», sier Johan Claesson, forretningsområdeleder for Fasadgruppen Väst.

«Vi har fulgt interessen for utvidelsen av Fasadgruppen i Norge. Det føles godt å være en del av denne reisen og fortsette å utvikle konsernets posisjon i markedet fremover», sier Jan Erik Pedersen, administrerende direktør i SH-Bygg.

BDO Corporate Finance bistår virksomheter med strategisk og finansiell rådgivning i tilknytning til gjennomføring av salgs- og oppkjøpsprosesser. «Corporate Finance, sammen med resten av våre tjenesteområder innen Transaksjonsrådgivning, tilbyr tjenester knyttet til M&A rådgivning, due diligence og verdivurderinger, hvor vi har en klar ambisjon om å etablere oss som den ledende transaksjonsrådgiveren i SMB-segmentet. Vi jobber i dag med et bredt spekter av kunder, fra private- og familieeide virksomheter, investeringsselskaper, venture- og private equity-selskaper og virksomheter innen offentlig sektor. Som en del av BDOs internasjonale nettverk innen Transaksjonsrådgivning og Corporate Finance, sikrer vi våre kunder skreddersydde løsninger som imøtekommer deres behov - uavhengig av om transaksjonen skjer i Norge eller på tvers av landegrenser», sier Per Ove Giske.

Fullførelsen av oppkjøpet er ikke underlagt noen fullførelsesbetingelser, og SH-Bygg vil derfor umiddelbart bli en del av Fasadgruppen.

Les mer om vår rådgivning her.