Total VVS AS i Oslo selger virksomheten til Instalco med bistand fra BDO

Total VVS AS i Oslo selger virksomheten til Instalco med bistand fra BDO

Instalco er et av Nordens ledende installasjonsselskaper innen elektrisitet, rørleggerarbeid, ventilasjon, kjøling og industri. Instalco kjøper nå Total VVS AS i Oslo og øker dermed veksten i VVS-området i Norge. Selskapet omsatte for cirka 114 millioner siste regnskapsår. Total VVS er leverandør innen varme, sanitet og ventilasjon, og tilbyr tjenester for nybygg, renovering og service. Selskapet ble grunnlagt i 2007 og har 22 ansatte. 

 

BDO Corporate Finance har bistått eierne som finansiell rådgiver ved salg av selskapet. Ansvarlig partner Per Ove Giske er leder for BDO Corporate Finance. Rådgiverne i BDO Corporate Finance har lang erfaring med å bistå eiere i forbindelse med kjøp og salg av virksomheter. 

«Vi har jobbet med denne prosessen i over et halvt år, og har bistått eierne med de finansielle, strategiske og prosessmessige aspektene i forbindelse med salget. Vi har fokus på å skape verdier for eierne ved å finne den optimale kjøperen. Det er jeg trygg på at vi har lykkes med i dette oppdraget», sier Per Ove Giske.

I en pressemelding kommenterer Roger Aksnes i Instalco kjøpet av Total VVS: 

«Vi er veldig glade for å få Total VVS integrert med Instalco siden det er et svært veldrevet og lønnsomt selskap som passer perfekt inn sammen med våre andre Instalco-selskaper i Norge», sier Roger Aksnes, forretningsområdesjef Instalco Norge.

Total VVS driver virksomheten hovedsakelig i Oslo-området, hvor de hovedsakelig jobber med store prosjekter for kunder i både offentlig og privat sektor. «Å bli en del av Instalco er en attraktiv måte for oss å ta det neste trinnet i vår forretningsutvikling. Med Instalco kan vi samarbeide og dele prosjekter og kunder på en spennende måte», sier Sverre Arntsen, administrerende direktør i Total VVS.

«Vi bistår virksomheter med strategisk og finansiell rådgivning i tilknytning til gjennomføring av salgs- og oppkjøpsprosesser. Vi tilbyr tjenester knyttet til M&A rådgivning, due diligence og verdivurderinger, hvor vi har en klar ambisjon om å etablere oss som den ledende transaksjonsrådgiveren i SMB-segmentet. Vi jobber i dag med et bredt spekter av kunder, fra private- og familieeide virksomheter, investeringsselskaper, venture- og private equity-selskaper og virksomheter innen offentlig sektor. Som en del av BDOs internasjonale nettverk innen Corporate Finance, sikrer vi våre kunder skreddersydde løsninger som imøtekommer deres behov - uavhengig av om transaksjonen skjer i Norge eller på tvers av landegrenser», sier Per Ove Giske.

Oppkjøpet er betinget av godkjenning fra Konkurransetilsynet. Instalco kjøper 100 prosent av aksjene i Total VVS AS med forventet tilgang i løpet av siste del av oktober 2021.

Les mer om vår M&A-rådgivning her.