Et elektrisk partnerskap

Et elektrisk partnerskap

Move About er selskapet som var først i verden med elbiler som en bildelingstjeneste. Det startet i det små i 2008, men fra 2015 startet utviklingen av en bærekraftig mobilitetstjeneste basert på å gi markedet tilgang til pooler av elektriske kjøretøy og -sykler. I dag tilbyr Move About pooler med elektriske kjøretøy som gjør mobilitet smartere, enklere og mer kostnadseffektivt.

Magnus Bergan overtok i april som ny CFO i Move About, og han snakker varmt om delingsøkonomi og bærekraft.

- Vår forretningsidé er å gjøre mobilitet enkelt. Vi tilbyr en miljøbevisst mobilitetstjeneste som gir kundene en enkel tilgang til en full mobilitetspool av elektriske biler og elsykler. I Move About er vi opptatt av å bidra til å redusere klimautslipp. Alle våre kjøretøy er elektriske og kan leies av privatpersoner eller bedrifter. Ved å gjøre kjøretøyene tilgjengelige via en app gjør vi det enkelt for våre kunder å bestille seg en bil eller en sykkel – for en kort eller lengre periode. Vi hjelper også bedrifter med å skreddersy mobilitetsløsninger etter deres behov, og tilbyr en komplett tjeneste med reservasjonssystem, kundeservice og kjøretøystyring, sier Magnus Bergan.

 

Move About på børs i Sverige

23. februar i år var det elektrisk stemning i ledelsen i Move About Group AB. Da gikk selskapet på børs, nærmere bestemt på Nasdaq First North Growth Market Sweden. Dette var en milepæl for selskapet, og betyr mye for planene om vekst. 

- Vi har nå hentet inn kapital for å kunne vokse. I dag er våre primærmarkeder i Norge, Sverige og Tyskland. Potensiale for fleksible mobilitetsløsninger er store i disse landene, og vi ser gode vekstmuligheter spesielt i Tyskland og i resten av Europa. Vi ønsker å bidra til at flere går over til å kjøre utslippsfritt. På den måten kan vi bidra til å få ned utslippene av CO2, sier Magnus.

Delingsmodellen til Move About har slått til også her hjemme. Det er både miljømessige og økonomiske motiver for å benytte seg av en bilpool.

- Høyere drivstoffutgifter og økende renter gjør at mange privatpersoner ser seg om etter rimeligere løsninger enn å kjøpe en ny bil. Poolen til Move About blir brukt av alt fra unge, urbane kunder og pensjonister. Begge grupper ønsker egentlig ikke å eie sin egen bil. Andre bruker poolen i stedet for å kjøpe seg en bil nr. 2. Med vår løsning slipper kundene tross alt forsikring, service og vedlikehold på bilene, sier Magnus Bergan.
 
Move About har vokst de siste årene, og gikk i fjor i prosess for å finne en felles økonomiløsning får bedre å kunne håndtere konsernfunksjonen som i dag innbefatter tre land.

 

BDO valgt som samarbeidspartner

I den forbindelse gikk de ut med et anbud som resulterte i at BDO ble valgt som samarbeidspartner. 

- Vi valgte BDO som partner og falt ned på Xledger som den beste systemløsningen. Xledger er det jeg vil kalle for et «alt-i-ett»-system. Det var denne løsningen som best håndterte vårt behov for konsolidering på konsern. Jeg setter stor pris på å ha BDO som samarbeidspartner. Jeg forholder meg til én kontaktperson som er tilgjengelig og tett på oss som kunde. Jeg har behov for å rapportere tall av høy kvalitet til rett tid, og det får jeg til med den nye løsningen, sier Magnus.

I denne filmen kan du høre mer om samarbeidet mellom BDO og Move About. Bent Fossum som blir intervjuet har nylig fratrådt som CFO, og er altså avløst av Magnus Bergan.

 

 

I BDO har et team med Hawraz Suleiman, Henrik Teien og Mads Ole Wold i spissen bistått Move About med implementering og drift av ny systemløsning.

Sistnevnte er utrolig fornøyd med reisen BDO har hatt sammen med Move About. 

- Vi har fått utfordringer og oppgaver i dette prosjektet som har utviklet vår egen kompetanse.  Nye utfordringer med tanke på å etablere felles rutiner og sette opp en felles løsning for konsernet. Vi bidrar både med rådgivning, regnskapsleveranse og systemleveranse. Move About valgte BDO siden vi gjorde det mulig å håndtere videre vekst både innenfor og utenfor Norden. I tillegg har vi et bredt spekter av kompetanse å spille på slik at det er mulig å få levert alt fra ett sted, sier Mads Ole Wold.

Xledger er systemet som ligger i «bunn». Dette gir en regnskaps- og rapporteringsløsning som samler konsernet under ett og det muliggjør flere økonomifunksjoner. I tillegg frigjør en tid brukt på manuelle oppgaver som heller kan brukes til verdiskapende oppgaver. Move About har tatt i bruk av propell.ai for å automatisere fakturahåndteringen og bedre utnytte disse mulighetene.

- Move About er et ledende selskap innen mobilitet og delingsøkonomi, og det er utrolig spennende å jobbe med et selskap som har et så bærekraftig verdigrunnlag, avslutter Mads Ole.

 

Hawraz, Henrik og Mads Ole jobber ved vårt kontor i Drammen. Ta gjerne kontakt med en av våre rådgivere.

Les mer om Xledger her.

Les mer om propell.ai her.