Lunna AS solgt til Alligo AB med bistand fra BDO

Lunna AS solgt til Alligo AB med bistand fra BDO

Det svenske konsernet Alligo AB eier TOOLS som er Norges ledende leverandør av verktøy, maskiner, personlig verneutstyr og industrielt forbruksmateriell. Konsernet har en årlig omsetning på ca. 5,4 milliarder svenske kroner og har 1600 ansatte. Nå kjøper svenske Alligo AB 100 prosent av aksjene i industrivareleverandøren Lunna AS med forretningsadresse Brumunddal.

 

– Vi kjenner Lunna som en leverandør med høy kompetanse blant medarbeiderne og med fokus på service og kvalitet. Gjennom kjøpet av Lunna skaper vi en sterk posisjon på Innlandet for videre vekst, sier Jens Henriksen, landssjef i TOOLS AS, i en pressemelding.

Lunna AS sin organisasjon og avdelinger i Brumunddal, Elverum og Hamar fortsetter som før. Lunna AS eies av Morten Lunna, Ingrid Lunna, Ales Christine Haave og Arild Johansen. Sistnevnte er styrets leder.

«Vi har hatt en fin utvikling siden starten i 2002, men har kommet til et nivå hvor det kreves mye for å utvikle oss videre. Med Alligo som eier kan vi gjennom TOOLS-konseptet bli enda bedre for både kunder og ansatte», sier Morten Lunna, daglig leder i Lunna.

Fra BDO Corporate Finance har Per Ove Giske bistått eierne som finansiell rådgiver ved salg av selskapet. Ansvarlig partner Per Ove Giske er leder for BDO Corporate Finance og har lang erfaring med å bistå eiere i forbindelse med kjøp og salg av virksomheter.

«Vi har jobbet med denne prosessen siden i fjor høst, og har bistått eierne med de finansielle, strategiske og prosessmessige aspektene i forbindelse med salget. Vi har fokus på å skape verdier for eierne i slike prosesser. Vi kjenner bransjen og faghandel godt, og har vært involvert i flere transaksjoner de siste årene, så det er jeg trygg på at vi nok en gang har lykkes med», sier Per Ove Giske.

BDO Corporate Finance bistår virksomheter med strategisk og finansiell rådgivning i tilknytning til gjennomføring av salgs- og oppkjøpsprosesser. «Corporate Finance, sammen med resten av BDOs tjenesteområder innen Transaksjonsrådgivning, tilbyr tjenester knyttet til M&A rådgivning, due diligence og verdivurderinger, hvor det er satt en klar ambisjon om å etablere seg som den ledende transaksjonsrådgiveren i SMB-segmentet.

Les mer om transaksjonsrådgivning her.