Ren Service selger virksomheten til PHM Group med bistand fra BDO Corporate Finance

Ren Service selger virksomheten til PHM Group med bistand fra BDO Corporate Finance

PHM Norge AS har inngått en avtale med Ren Service Holding AS om kjøp av alle aksjer i Ren Service AS med forretningsadresse i Oslo. Partene startet dialogen våren 2022 for å se på mulighetene for samarbeid og eierskap, og med mål om å skape merverdi for både kunder og ansatte.

PHM Group er den ledende aktøren innen leveranse av lokale eiendomstjenester i Norden, med over 4 mrd. i omsetning i Finland, Sverige, Danmark og Norge. Selskapet har en desentralisert filosofi og består av de beste lokale selskaper, som deler de samme verdiene og motivene: entreprenørskap, pålitelighet og en ansvarlig måte å jobbe på. BDO Corporate finance bisto selgerne med finansiell rådgivning gjennom hele prosessen.

Ren Service AS er totalleverandør av bærekraftige servicetjenester innen renhold, eiendomsservice og fasade på Østlandet.

«Dette er en merkedag i historien for alle parter i transaksjonen hvor man nå tilfører kompetanse, kapital og skaper flere forretningsmuligheter. Alle ansatte, ledelsen og navnet Ren Service AS består og skal bare videreutvikles slik vi kan bli en enda bedre leverandør og bedrift», sier Thorkild Henningsen, daglig leder i Ren Service AS.

 

En modningsprosess for Ren Service

Prosessen startet for over 3 år siden, og det har vært en modningsprosess for Ren Service AS for å gå aktivt ut i markedet for å finne den rette kjøper.

 

«Resultatet etter transaksjonen er vi strålende fornøyd med og kan på det sterkeste anbefale BDO Corporate Finance som rådgiver. Vi hadde ikke oppnådd et så vellykket resultat uten bistand og den innsikt som BDO Corporate Finance besitter»

- Thorkild Henningsen, daglig leder i Ren Service AS

 

Fra BDO Corporate Finance har Per Ove Giske, Henning Strandås og Herman Lynnebakken bistått eierne som finansiell rådgiver ved salget av selskapet. Teamet har lang erfaring med å bistå eiere i forbindelse med kjøp og salg av virksomheter.

«Vi har jobbet med denne prosessen over lengre tid, og har bistått eierne med strategiske og finansielle vurderinger, samt holdt i prosessen fra a til å. Vi kjenner facility services bransjen godt, og har vært involvert i flere transaksjoner de siste årene. Vi har fokus på å skape verdier for eierne samtidig som vi hjelper til med å identifisere riktig kjøper som del av vår rådgivning. Jeg er trygg på at vi nok en gang har lykkes med begge deler», sier Henning Strandås. 

 

BDO Corporate Finance bistår virksomheter med strategisk og finansiell rådgivning i tilknytning til gjennomføring av salgs- og oppkjøpsprosesser. «Corporate Finance, sammen med resten av BDOs tjenesteområder innen Transaksjonsrådgivning, tilbyr tjenester knyttet til M&A rådgivning, due diligence og verdivurderinger, hvor det er satt en klar ambisjon om å etablere seg som den ledende transaksjonsrådgiveren i SMB-segmentet. 

Les mer om transaksjonsrådgivning her.