Satser milliarder på ny fornybarsatsning

Satser milliarder på ny fornybarsatsning

TrønderEnergi og HitecVision går sammen om å bygge opp et nytt stort fornybarselskap. BDO Transaction Advisory Services har vært sentrale rådgivere i prosessen. 

Denne uken sprakk nyheten om at den kommuneeide kraftprodusenten TrønderEnergi og oppkjøpsfondet HitecVision sammen skal bygge opp et stort fornybarselskap. 

Dette er oppkjøpsfondets største grønne investering hittil. TrønderEnergi bidrar med eksisterende virksomhet, oppkjøpsfondet HitecVision med penger. Den totale investeringskapasiteten til det nye selskapet blir på opptil 20 milliarder kroner.

 

Sentral rolle

BDO har jobbet sammen med TrønderEnergi over en lengre periode. 

– Sammen med BDO Advokater har vi bistått TrønderEnergi med å utarbeide en selgers due diligence på den finansielle og skattemessige siden, men også vært rådgivere for TrønderEnergi på andre områder i prosessen. Vi har hatt et relativt stort team inne som har jobbet dedikert med dette siden januar, sier Samran Haider, partner i BDO Transaction Advisory Services. 

Han legger til at dette er en utrolig spennende satsning som det blir spennende å følge videre. 

 

Stor satsning og nye arbeidsplasser

Gjennom å etablere et nytt fornybarselskap, der begge eier 50 prosent, skal TrønderEnergi og HitecVision satse stort innenfor fornybar energiproduksjon, elektrifisering og energieffektivisering.

Det nye selskapet har ambisjon om å ha aktiviteter i hele Norden, både på produksjon- og tjenestesiden. Alt skal ledes fra hovedkontoret i Trondheim, og satsingen vil gi nye arbeidsplasser, aktivitet og investeringer i og utenfor Trøndelag.

– Vi er takknemlige, og ydmyke for tilliten TrønderEnergi har gitt oss. Fornybar er et satsningsområde for oss i BDO og dette har vært et drømmeoppdrag, sier Haider. 

BDO Transaction Advisory Services tilbyr tjenester knyttet til M&A rådgivning, due diligence, vendor assistance og verdivurderinger.

Les mer om vår rådgivning her.