Aaby Marine er solgt til Båthuset Gruppen med bistand fra BDO

Aaby Marine er solgt til Båthuset Gruppen med bistand fra BDO

Båthuset Gruppen fra Sørlandet kjøper Aaby Marine på Østlandet. Med dette oppkjøpet vil Båthuset nå kunne levere fritidsbåter og maritime tjenester fra Fredrikstad til Lindesnes. BDO var tilretteleggere og håndterte salgsprosessen for Aaby Marine.


– Dette er en stor milepæl for begge selskaper. Etter vår vurdering er det en perfekt match. Båtbransjen i Norge er preget av en rekke små lokale aktører og det er helt nødvendig med slike konsolideringer for å bygge mer robuste enheter, sier Per Ove Giske, partner i Corporate Finance i BDO.

Aaby Marine har vært en toneangivende aktør i markedet med base i Leangbukta i Asker. De er Norges største forhandler av high-end merkene Windy og Nimbus. Aaby Marine har hatt en sterk vekst under pandemien, og omsatte i 2022 for 105 millioner kroner, med et driftsresultat på 14 millioner kroner. 

En god prosess 

BDO Corporate Finance har gjennomført en grundig prosess sammen med eierne i Aaby Marine. Med seg på laget har de hatt juridiske rådgivere fra BDO Advokater AS. - Vårt fokus er å skape verdier for eierne i slike prosesser, og sørge for at transaksjonen blir gjennomført på en effektiv måte. Aaby Marine er en tradisjonsrik aktør i båtbransjen, og det er viktig for oss å ivareta deres interesser i en slik prosess. Gjennom grundige forberedelser har vi kartlagt og formidlet de juridiske, finansielle og strategiske aspektene i forbindelse med salget, og gjennomført forhandlinger med kjøper. Løsningen vi kom fram til mener er god for begge parter, sier Giske.

Et verdiskapende samarbeid

De senere årene har Aaby Marine vært ledet av Jørgen Haga. - Det har vært en glede å jobbe med teamet fra BDO, og deres bistand var helt avgjørende for et vellykket resultat for oss. Vi setter stor pris på at rådgiverne i BDO opptrer så profesjonelt og er så dedikerte til prosessen», sier Jørgen Haga.

– Trenden med å feriere mer i Skandinavia fortsetter og med det også en økende etterspørsel etter maritime tjenester. Det gjør at dette er et godt tidspunkt for å posisjonere seg for hva som kommer senere. Båtbransjen er preget av en rekke små lokale aktører så tiden er overmoden for en konsolidering, sier daglig leder Tore Stray Laastad i Båthuset Gruppen i en pressemelding.

Oppkjøpet vil styrke Båthuset Gruppen som en betydelig aktør i båtbransjen i Norge. 

– Båthuset Gruppen vil ha en opportunistisk tilnærming til mulighetene som byr seg, og vil i tiden fremover søke etter investorer som vil bli med å bygge opp Norges ledende forhandler av maritime tjenester til fritidsbåtsegmentet, sier Tore Stray Laastad.
 


Aaby Marine AS 

Aaby Marine er Norges største forhandler av Windy og Nimbus. Selskapet ble etablert i 1983 av Einar Aaby, som i over 30 år hadde seilt på alle verdens hav. Windy og Nimbus som er blant Europas mest anerkjente leverandører av sportscruisere mellom 27 og 60+ fot. Aaby Marine A/S har tilhold i Asker hvor de også har sin utstillingshall for båtene.

Båthuset Gruppen AS

Båthuset Gruppen er en ledende aktør i båtbransjen i Norge, og tilbyr et bredt utvalg av båter, maritimt utstyr og tjenester. Båthuset ble stiftet i 2013, og selger både store og små båter og vannscootere, blant dem kjente merker som Marex, Windy, Cormate, Askeladden, Saxdor, Beneteau, Silver, Suzumar, Suzuki, Sea-Doo. Selskapet tilbyr også opplag og båtservice.

BDO Corporate Finance

BDO bistår virksomheter med finansiell- og juridisk rådgivning i tilknytning til gjennomføring av salgs- og oppkjøpsprosesser, samt tjenester knyttet til kartlegging av finansielle forhold ved oppkjøp, salg, fusjon, fisjon, kapitalinnhenting og børsnotering. BDO har en klar ambisjon om å etablere seg som den ledende transaksjonsrådgiveren i SMB-segmentet, og er involvert i nær 100 transaksjoner årlig.