Endelig BDO-mila igjen

Endelig BDO-mila igjen

Røde og blå BDO t-skjorter, sol, barnelatter og ikke minst medaljer i gull. Etter flere år med pandemi var det denne uken endelig klart for BDO-mila igjen! 

BDO-mila er et gratis, lavterskel løp som passer for nesten alle. Det arrangeres i samarbeid med lokale idrettslag og Redd barna, og setter fokus på alle de positive effektene fysisk aktivitet kan ha. 

Denne uken samlet nesten 2000 voksne og barn seg i Hamar, Lillestrøm og Fredrikstad for en ettermiddag med løping og moro. Det var mulig å melde seg på i flere ulike klasser: 1 mil på tid, 1 mil uten tid, 5 km uten tid, micromila for de små, i tillegg til at det i Hamar og Fredrikstad var egen klasse for parautøvere. 

Fellesnevneren for alle klasser var å ha det gøy, og at store og små fikk løpe på den måten de selv ønsket. 

Martin Aasen, som er administrerende direktør i BDO, var selv til stede på BDO-mila i Lillestrøm. 

– Det er en sann fryd å se så mange samlet til idrettsglede og lek på BDO-mila igjen. Vi er virkelig glade for å kunne ta denne vårlige tradisjonen opp igjen, og bidra til å skape gode opplevelser, mestring og samhold. Vi takker Redd barna, lokale idrettsforeninger og alle medvirkende for samarbeidet som gjør arrangementene mulig, sier Martin Aasen.

Fordi vi samarbeider med Redd Barna og ulike lokale idrettslag var det også mulig å teste andre aktiviteter i de ulike byene. I Hamar kunne man blant annet tegne tegninger og lære om barns rettigheter, samt teste ut spesiallagde sykler for parautøvere. 

- Den var mye vanskeligere å bruke enn jeg hadde trodd, det brenner i lårene mine. Forklarte Elisabeth, en av deltakerne som fikk testet sykkelen på en liten runde. 

Selv om det var sent på ettermiddagen var det en mengde barn med.  De lekte, løp og koste seg. Vi spurte Herman, 4 år om han syntes det var gøy å være med, svaret var kontant – Ja! 

Vi takker for to fantastiske dager og er veldig glad for at det allerede er klart for ny BDO-mila i Bergen den 8.juni! Vi håper å se så mange som mulig der.