BDO ønsker Happy Pride!

BDO ønsker Happy Pride!

I juni har BDO heist regnbueflaggene og markerer Pride på kontorer over hele landet. Arbeidslivet skal ha plass til alle, men vi vet at det er mange LHBT-personer som synes det er vanskelig å være åpen på jobb. Derfor jobber vi for at BDO-ere og næringslivet skal bli mer bevisste sine ubevisste fordommer, og skape en enda mer inkluderende arbeidsplass. 
Bilde: Martin Aasen, administrerende direktør i BDO

– Alle skal føle seg trygge og inkluderte på jobb – uavhengig av hvem de er og hvem de elsker. Vi skal ikke ha det sånn at noen føler de ikke kan være åpne. Det er viktig for oss å bidra til at samfunns- og næringslivet er et sted der alle kan være seg selv, sier administrerende direktør i BDO, Martin Aasen. 

I BDO har vi et sterkt og bredt engasjement for Pride og regnbuemåneden markeres ved kontorer over hele landet i juni. Alle ansatte får muligheten til å få BDOs regnbuearmbånd og synliggjøre at de er en støttespiller for skeive.

 - Armbåndet er et lite tegn som kan bety mye for en skeiv kollega og som bidrar til at BDO kan leve opp til sitt mangfolds-slagord «BDO med plass til alle», sier Håvard Utne Øxnevad, som er leder for BDO Pride. 

Den interne bevisstgjøringskampanjen vektlegger tre grunner til å ta på seg armbånd, synliggjøre sin støtte og å være en alliert:  

  1. Det blir enklere for alle å være den de er – også på jobb – når du synliggjør at du støtter skeives rettigheter
  2. Du viser at du er en trygg person å snakke med
  3. Du bidrar til synliggjøring og bevisstgjøring. De fremmer forståelse, skaper aksept for mangfold og motvirker fordommer

Mangfold er på agendaen året rundt, og mangfoldsledelse er en viktig del av lederopplæringen i BDO.

– For å være en åpen og inkluderende arbeidsplass må alle ha kunnskap og forståelse for sin rolle i mangfoldsarbeidet. Slik skal vi sikre at vi jobber målbevisst med dette året rundt, ikke bare den måneden logoen får regnbuefarger, sier HR-direktør i BDO, Kristina Bors.  

Noen av våre medarbeidere har delt sine opplevelser med å være skeiv i arbeidslivet. 

Se Hildes historie her: