BDO har hjulpet fra A til Å

BDO har hjulpet fra A til Å

Med et ønske om å satse enda bredere utenfor egen landegrense, har svenske Areco kjøpt en majoritetsandel av Taksenteret i Trondheim. – Oppkjøpet markerer Arecos ekspansjonsplaner om å ta ytterligere skritt i det norske markedet.

Bilde: Herman Lynnebakken og Per Ove Giske, BDO Deal Advisory

Taksenteret ble etablert i 1994 og er Midt-Norges største og mest spesialiserte forhandler innen tak og blikkenslagerutstyr, med en omsetning på 112 millioner kroner og et driftsresultat på 15,3 millioner kroner i 2023. Nå blir de en del av det svenske konsernet Areco, som i fjor hadde en omsetning på ca. 3,7 milliarder svenske kroner. 

BDO Deal Advisory har bistått Taksenteret med salget.  

- BDO har hjulpet oss med alt fra A til Å, sier daglig leder i Taksenteret, Terje Guldvik. 

Eierne av Taksenteret, Terje og Ståle Guldvik vil fortsette å lede virksomheten, for å sikre kontinuitet og bidra til at Areco lykkes med ekspansjonsplanene i Norge.  

God kunnskap om markedet 

Terje Guldvik trekker frem at det har vært mange møter med forhandlinger, og at de ikke hadde kommet i mål med salgsprosessen uten bistand fra BDO. 

- BDO har vært eksemplariske i denne prosessen, og det er tydelig at det folk som vet hva de driver med, sier Guldvik.  

Fra BDO Deal Advisory har Per Ove Giske og Herman Lynnebakken bistått eierne av Taksenteret som finansielle rådgivere ved salget av selskapet. De to har lang erfaring med å bistå eiere i forbindelse med kjøp og salg av virksomheter.  

  • BDO har god innsikt i markedet for byggevarehandel. Alle er kjent med at bransjen opplever utfordrende tider og mange av de store aktørene sliter. Men dette viser at robuste og godt drevne virksomheter ikke nødvendigvis blir mindre attraktive i nedgangstider. Spesielt ikke hvis du har etablert deg i en nisje – sier, partner og leder for Deal Advisory, Per Ove Giske. 
  • Dette er en spennende utvikling i strategien til Areco som nå tar steget inn på det norske markedet. I Taksenteret får de en solid samarbeidspartner med lang erfaring og solid markedsposisjon i Midt-Norge. Det blir spennende å følge utviklingen videre fra sidelinjen sier, Senior Associate i BDO Deal Advisory, Herman Lynnebakken.

Les mer om BDO Deal Advisory her.