BDO styrker seg innen GRC og Internrevisjon

BDO styrker seg innen GRC og Internrevisjon

Ole Martin Kjørstad er tilbake hos BDO og skal som partner nå lede arbeidet innenfor GRC og internrevisjon i BDO Consulting, i nært samarbeid med de øvrige fagmiljøene i BDO.

Morten Thuve (t.v.) og Ole Martin Kjørstad. (Foto: Sindre Lien Rildå / BDO)

- Dette blir veldig bra! Ole Martin har solid praktisk erfaring som leder og internrevisor, og med ham på laget styrker vi både ledelse og slagkraften i BDO Consulting innenfor fagområdene Governance, Risk & Compliance (GRC) og Internrevisjon, sier leder for BDO Consulting Morten Thuve. 

BDO Consulting har fra før et faglig sterkt team innenfor disse temaene, men styrker nå sin posisjon ytterligere.  

 - Risikostyring og internkontroll handler ikke bare om å kontrollere nedside, men også å utnytte oppside. BDO Consulting leverer tjenester der vi hjelper virksomheter med å både utrede, løse utfordringer og utnytte muligheter, sier Thuve. 

Tar ett steg opp 

Thuve legger til at kompetansen til å kunne rådgi om risikostyring og internkontroll er sentral i de fleste av BDO Consultings oppdrag innen norsk samfunns- og næringsliv.  

- Ole Martins brede og praktiske erfaring fra rådgivning innen risikostyring og internkontroll styrker vår kapasitet ytterligere til å hjelpe norsk samfunns- og næringsliv til å ta ett steg opp og gjennomføre endringer som løser deres utfordringer og utvikler deres muligheter. 

Ole Martin Kjørstad har tidligere vært ansatt hos BDO og kjenner derfor selskapet godt fra før. Han kommer nå fra stillingen som Group Head of Internal Audit i Euronext, som er Europas største børsgruppering. I Norge inkluderer det blant annet virksomhetene Oslo Børs, Verdipapirsentralen og Nord Pool. Han har også hatt sentrale roller i internrevisjonen hos Norges Bank og Telenor.

- Det har vært utrolig interessant å jobbe med disse fagfeltene «fra innsiden» i internasjonale virksomheter. Nå gleder jeg meg stort til å ta denne erfaringen med meg i den videre utviklingen av tjenestene våre innenfor GRC og Internrevisjon, sier Ole Martin. 

Sterk teknologikompetanse 

Ole Martin skal nå lede arbeidet innenfor GRC og Internrevisjon i nært samarbeid med de øvrige fagmiljøene i BDO. På denne måten kan BDO levere løsninger som er praktiske og skreddersydd den enkelte kundens behov og utfordringer. Det gir også tilgang til sterk teknologikompetanse. 

- Slik jeg kjenner BDO er vi organisert på en måte som gjør det enkelte å etablere team på tvers av fagområder. Dette var viktig for meg i rekrutteringen, og noe jeg definitivt har fått bekreftet at fungerer nå ved oppstart, sier Ole Martin og legger til: 

- Og så er det et veldig trivelig sted å jobbe, med masse bra folk, ikke minst! 

Han trekker avslutningsvis også frem at han i sine ulike roller som internrevisor i flere selskap har fått bekreftet verdien av bredden som finnes i et kompetansehus som BDO.  

- GRC handler i stor grad om å kombinere evnen til å bygge gode styrings- og kontrollstrukturer med reell spisskompetanse innenfor relevante fagfelt. Skal man lykkes må man ha en praktisk tilnærming til dette, og ikke minst utforske verdien som kan ligge i bruk av teknologi, som de senere årene har skapt et nytt mulighetsrom, avslutter Ole Martin.