Proff Rent er solgt til 4Service med bistand fra BDO

Proff Rent er solgt til 4Service med bistand fra BDO

Servicekonsernet 4Service kjøper Proff Rent i Tromsø. Med dette kjøpet øker 4Service sin tilstedeværelse som ledende serviceleverandør i hele Norge. BDO Corporate Finance har vært sentrale rådgivere og håndterte salget for Proff Rent.

Henning Strandås (t.v) og Per Over Giske (t.h) i BDO.

Proff Rent har siden oppstarten i 2006 vært en markant aktør i renholdsbransjen med fire kontorer i Troms og Finnmark, med en omsetning på nesten 90 millioner kroner i 2023. Nå blir de del av det Oslobaserte servicekonsernet 4Service. Det landsomfattende konsernet hadde i 2023 hadde en omsetning på over 4 milliarder kroner.

God prosess

BDO Corporate Finance har over lengre tid bistått Proff Rent med salget.

- I denne typen prosesser er målet vårt å skape verdier for eierne, og sørge for god tilrettelegging og gjennomføring av salgsprosessen. Proff Rent har en sterk tilstedeværelse i Nord-Norge, og er en lokalt anerkjent aktør. Det har vært viktig for oss å ivareta, sier Per Ove Giske, partner i Corporate Finance i BDO.

Fra BDO Corporate Finance har Per Ove Giske, Henning Strandås, Herman Lynnebakken og Christine Emilie Adolfsen bistått eierne som finansiell rådgiver ved salget av selskapet. Teamet har lang erfaring med å bistå eiere i forbindelse med kjøp og salg av virksomheter. 

- Vi setter stor pris på tilliten vi har fått fra eierne i Proff Rent. Vi har gjennomført flere transaksjoner innenfor facility management de siste årene og har aktivt benyttet vår bransjeinnsikt også i denne prosessen for å sikre et best mulig resultat. Som i mange av de andre prosessene våre, var det viktig for eierne å finne den rette partneren for å ta selskapet videre samtidig som man sikret de ansattes muligheter. Vi er trygge på at vi har lykkes med begge deler, sier Henning Strandås, Director i Corporate Finance.

BDO Advokater har også bistått med skattemessig og juridisk rådgivning i prosessen. 

Betryggende å ha i ryggen

- BDO har loset oss gjennom prosessen med stødig hånd. De har hjulpet oss på områder der vi kommer til kort, og har vært uvurderlige som partner gjennom denne reisen. Vi er godt fornøyde med resultatet og er klare for å ta fatt på en ny epoke sammen med 4Service, sier Thor Henriksen, daglig leder i Proff Rent.
4Service AS

Siden oppstarten i 2010 har 4Service gruppen vokst til å bli en ledende leverandør av servicetjenester i Norge. Konsernet består av åtte datterselskap som opererer i ulike deler av servicenæringen, med over 5400 ansatte.Proff Rent AS

Proff Rent har 150 medarbeidere som leverer renholdstjenester i Troms og Finnmark. Med hovedkontor i Tromsø, har Proff Rent vært en ledende aktør innen renhold siden oppstarten i 2006.BDO Corporate Finance

BDO bistår virksomheter med finansiell- og juridisk rådgivning i tilknytning til gjennomføring av salgs- og oppkjøpsprosesser, samt tjenester knyttet til kartlegging av finansielle forhold ved oppkjøp, salg, fusjon, fisjon, kapitalinnhenting og børsnotering. BDO har en klar ambisjon om å etablere seg som den ledende transaksjonsrådgiveren i SMB-segmentet, og er involvert i nær 100 transaksjoner årlig.