Thea fikk det beste fra to verdener

Thea fikk det beste fra to verdener

August 2020 tok Thea Nystad Prøsch fatt på BDO-karrieren, og den har vist seg å by på helt andre muligheter enn det hun så for seg.

Thea Prøsch brukte nysgjerrighet til å skape sin egen BDO-karriere.

− Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få utforske alle interessene mine i BDO, sier Thea. 

Etter endt siviløkonomutdanning fra NHH, flyttet Thea Prøsch til Oslo for å ta fatt på livet som rådgiver i Risk Advisory Services (RAS) i BDO. Det tok ikke lang tid før hun tok på seg ansvar som skulle vise seg å bli et frempek til neste steg i karrieren.

− Jeg ble avdelingens HR-representant, en rolle jeg trivdes godt med og hadde interesse for. Foruten å være siviløkonom, har jeg også en bachelor i arbeids- og organisasjonspsykologi, sier Thea, som raskt ble inkludert i rekrutteringsprosessen av nyutdannede BDO-ere. 

Thea syntes det var givende å bidra til å gi unge mennesker den best mulige starten på arbeidslivet.

− Hvordan hjelper man dem i gang på best mulig vis? Hvordan skal rekrutteringsprosessen se ut? Dette var utfordringer jeg fikk være med å løse, og det ga mersmak, sier hun.


Fra risikorådgivning til HR-rådgivning

Etter to år som rådgiver i RAS åpnet det seg en intern mulighet i BDOs HR-avdeling. Da fikk Thea en ny utfordring.

− Jeg hadde fått et veldig fint innblikk i HR-arbeidet til BDO og blitt kjent med flere i avdelingen. Det var slik jeg ble tipset om stillingen. Muligheten til å jobbe enda tettere på HR-faget motiverte meg, forteller Thea, som fikk ansvar for rekruttering av erfarne arbeidstakere. 

- Nå får jeg det beste fra begge verdener!


− Vi oppfordres til å være nysgjerrige

Snaue 18 måneder senere, i januar 2024, var Thea klar for nye utfordringer i BDO. På teamet People Experience, fikk hun mulighet til å kombinere erfaringen fra tiden som rådgiver med kunnskapen og interessen for HR.

− De HR-tjenestene jeg hadde vært med på å bygge internt, skulle BDO nå levere eksternt. For meg passet det som hånd i hanske; Her kan jeg dele av HR-avdelingens innsikt og arbeid, samtidig som jeg bruker rådgiverferdighetene mine. Det gir meg det beste fra begge verdener, forklarer Thea.


En suksesshistorie for BDO

Kristina Bors er HR-direktør i BDO. Hun forteller at avdelingen sammen med resten av organisasjonen har jobbet målrettet med å skape et godt indre arbeidsmarked.

− Dagens arbeidsliv fordrer at du stadig tilegner deg ny kunnskap og nye ferdigheter. Vi legger til rette for at alle i BDO skal kunne utvikle seg og få nye muligheter i BDO, i stedet for å søke utfordringer andre steder. Vi vil at dyktige og engasjerte folk skal bli hos oss, sier Kristina. 

HR-direktøren forteller at det indre arbeidsmarkedet går veldig bra så langt. 

Til tross for at Thea nå er konsulent, er det kort vei til gamlekollegaene for en prat.

− Thea er et prakteksempel på hvordan interne karriereveier fungerer i BDO. Vi jobbet tett sammen, og det er selvsagt synd å «miste» henne. Samtidig sitter hun bare to etasjer unna, og nå bruker Thea sin kompetanse til å bygge solide HR-avdelinger ute hos våre kunder. Det vil jeg kalle en vinn-vinn-situasjon!


Les også:

Stadig flere kommer hjem igjen til BDO