Blogg: Hva er Metaverset?

En av de store teknologitrendene lover å kombinere den fysiske og den digitale verden og forandre måten vi jobber. Metaverset kan transformere en rekke bransjer, fra spill og underholdning til detaljhandel, eiendom og utdanning. Men det skjer ikke helt uten utfordringer. 

De siste årene har det vært mye snakk om "metaverset" og hvordan det kan være fremtiden for internett og virtuell virkelighet. Men hva innebærer fenomenet, og hvorfor har det skapt så mye oppmerksomhet?

 

Ny opplevelse i å være på nett

Metaverset er en virtuell verden som er helt separat fra den virkelige verdenen vi lever i. Det er en interaktiv 3D-verden som lar brukerne utforske, kommunisere og samhandle med andre brukere i sanntid. I metaverset kan du lage en avatar og tilpasse det til din egen smak og stil, og så kan du bevege deg rundt i verdenen og delta i aktiviteter som spill, shopping og sosiale arrangementer.

Metaverset har fanget oppmerksomheten til mange på grunn av dens potensial til å revolusjonere måten vi bruker internett på. I stedet for å bare surfe på nettet og konsumere innhold, kan brukerne faktisk delta i et virtuelt samfunn der de kan skape og dele innhold med andre brukere.

Metaverset gir også brukerne muligheten til å oppleve ting som ellers ville vært umulig i den virkelige verden, for eksempel å reise til andre planeter eller utforske historiske steder. Der det tidlige internettet besto av statiske websider med enveiskommunikasjon, har dagens internett med blant annet sosiale medier gitt oss en annen opplevelse. Metaverset lover å ta opplevelsen av å være på nett til nye høyder. 

 

Metaverset og arbeidsliv

Men hva har dette med arbeidslivet å gjøre? Vel, tenk deg at du kan logge deg inn i en virtuell arbeidsplass hvor du kan møte kollegaer fra hele verden, samarbeide på prosjekter, holde presentasjoner og delta på møter. Dette vil gjøre det mulig for mennesker å jobbe sammen uavhengig av hvor de befinner seg geografisk. Metaverset kan altså være en løsning for arbeidsgivere som ønsker å redusere kostnadene knyttet til kontorlokaler og reiseutgifter. I stedet kan ansatte jobbe fra sitt eget hjem eller en annen ønsket lokasjon, og likevel ha den samme tilgangen til samarbeid og interaksjon med kollegaer. Mens vi har tatt det første skrittet med Teams og Zoom for virtuelle møter i 2D under pandemien, er Metaverset et ytterligere skritt videre mot fremtidens arbeidsliv.

Selv om Metaverset har stort potensial, er det også betydelige utfordringer å vurdere, inkludert problemer knyttet til personvern, sikkerhet og digital identitet. For at Metaverset skal nå sitt fulle potensial, vil det være behov for samarbeid og standardisering på tvers av en rekke teknologier og plattformer.

Kort sagt, Metaverset kan være det neste store innenfor teknologi og kan også være en måte å forandre måten vi jobber på. Du bør allerede nå utforske mulighetene - for å være forberedt på fremtiden og holde deg foran konkurrentene. BDOs rapport om Metaverset gir deg et omfattende og nyttig innblikk i Metaverset og dens mulige påvirkning på teknologi- og medieindustrien. Bedrifter som tar tak i denne muligheten og følger med utviklingen vil ha et konkurransefortrinn, både i markedet og i kampen om arbeidstakere i fremtidens arbeidsliv.
 

Les mer om Metaverset i BDO sin omfattende artikkel om emnet.