Blogg:

Ingen utsettelse med årsregnskap og skattemelding i 2022

09. mai 2022

Jan Terje Kaaby , Senior Manager - Fagavdelingen |

Silhuetter av to personer i horisonten

 

Finansdepartementet har avslått søknader fra både Revisorforeningen og Regnskap Norge om utsatte frister for årsregnskap og skattemelding. 

Mange bransjer og foretak har også vinteren og våren 2022 slitt med etterdønningene etter koronapandemien. Høyt sykefravær har blant annet medført etterslep i både regnskaps- og revisjonsbransjen.

 

Revisorforeningen og Regnskap Norge ba om utsettelser

Som en følge av dette, ba både Revisorforeningen og Regnskap Norge om utsatte frister for årsregnskap og skattemelding i 2022. Revisorforeningen ba om en midlertidig hjemmel til å kunne søke om utsettelse til utgangen av august med å levere skattemeldingen og sende inn årsregnskapet for inntil 5 % av kundemassen. Regnskap Norge ba om en generell utsettelse med fristene for både avleggelse av årsregnskap og innsending av skattemelding til 31. august.

 

Avslag fra Finansdepartementet

Begge søknadene er nå avslått. Finansdepartementet begrunner dette med arbeidssituasjonen til Skatteetaten og Brønnøysundregistrene.

 

Ordinære frister og utsettelsesregler gjelder

Uten utsatt frist må skattemeldingen for selskaper og næringsdrivende som hovedregel leveres senest 31. mai 2022. Regnskapspliktige må fastsette årsregnskapet for 2021 senest 30. juni 2022.

Både selskaper og næringsdrivende kan søke om 30 dagers utsettelse med innlevering av skattemeldingen. Også revisorer og regnskapsførere har anledning til å søke om utsettelse med skattemeldingen for en andel av sine kunder. For årsregnskapet er det ingen adgang til å søke om utsettelse. 

Disse ordinære reglene gjelder på vanlig måte også i 2022.

 

Vil du få aktuelle artikler rett i innboksen? Meld deg på vårt nyhetsbrev.