• Bransjeanalysen

Få oppdatert innsikt om bransjen

Siden 2018 har BDO systematisk hentet inn, bearbeidet og analysert data for den norske bygg- og anleggsbransjen, og hvilke faktorer som påvirker denne. BDOs årlige bygg og anleggsanalyse er ikke bare en temperaturmåler på en av Norges viktigste fastlandsindustrier, den danner også en solid plattform for økt innsikt når vi skal se fremover.

 

Se analysen

 

Bygg- og anleggsanalyse 2021

Bygg- og anleggsanalysen har et fast element med oppdatering fra siste tilgjengelige regnskapsdata, inkludert omsetning, driftsmargin, analyse av lønnsomhet og en
oppdatering på transaksjonsmarkedet. I årets rapport har vi utover dette valgt å inkludere noen momenter rundt de store trendene som vil prege bransjen de nærmeste årene, 
nærmere bestemt bærekraft, det teknologiske skiftet og kampen om talentene. Bransjeanalysen viser at bransjen preges av full brems i veksten, men med bedrede marginer og endret risikobilde.  

Her er noen av hovedfunnene som du kan lese mer om i årets bransjerapport:

  • Veksten har bremset opp og marginene er forbedret
  • Behov for større forutsigbarhet i etterspørselen
  • Reduksjon i antall konkurser
  • Rekordhøy aktivitet i transaksjonsmarkedet
  • Endret risikobilde som følge av bærekraft og det teknologiske skifte
     

 

For deg som ønsker mer innsikt

Dataene som ligger bak bransjeanalysen benyttes løpende i kundeprosjekter, og om du ønsker å benytte data i dine prosjekter er det bare å kontakte oss for diskusjon om mulige løsninger.

 

Ta kontakt

Har du spørsmål eller ønsker du å snakke med en av oss for å se hvordan vi kan bistå din virksomhet? Fyll ut skjemaet under og en av våre rådgivere vil ta kontakt med deg snart.

I'm not a robot *:
Retype the numbers below:
 Security code