Bærekraft i bilbransjen

Strengere lovkrav og økte forventninger fra kunder

Bilbransjen er en viktig bidragsyter i den bærekraftige omstillingen

Fokus på eget forbruk og fotavtrykk i samfunnet øker. I bilbransjen handler det ikke bare om å tilby bærekraftige produkter, men også jobbe for en mer sirkulær forretningsmodell. Dette gjør at klimarisiko – både den fysiske, men ikke minst overgangsrisiko – vil være helt sentralt i virksomhets- og risikostyring fremover. 

Bransjen vil i fremtiden møte utfordringer knyttet til å etterleve strengere lovkrav og kundenes økte forventninger, og samtidig sikre lønnsomhet. Krav til reduserte klimautslipp, økt sirkulær økonomi og fokus på sosial bærekraft vil være viktig i utvikling av tjenester og konsepter. 

Dette kan vi bistå med

God bærekraftsrapportering er forankret i virksomhetens strategi, og er en bekreftelse på hvordan dere faktisk arbeider med bærekraft. Balansert og relevant rapportering gir kunder, leverandører og andre interessenter viktig informasjon, og er et verktøy for å sikre at bærekraft blir et konkurransefortrinn. Vi har revisorer med sertifisering i en av de mest anerkjente standardene for bærekraftsrapportering i dag, Global Reporting Initiative (GRI). 

BDO følger utviklingen i bilbransjen

BDO satser sterkt både på bilbransjen og på bærekraft, og vi vet hvor viktig bærekraft er som suksessfaktor for en aktør i denne bransjen. Analyse av bilbransjen er noe vi gjennomfører årlig.

Du kan lese mer om Bilanalysen her.

Har du spørsmål om bærekraft eller ønsker du å diskutere hvilken løsning som kan passe best for din virksomhet? Ta kontakt med oss via kontakskjema.

Kontaktpersoner:

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker du en uforpliktende samtale med en av oss? Ta kontakt ved å fylle ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg innen kort tid. 

Nysgjerrig på mulighetene i BDO?
Les mer om våre kompetanseområder, karrieremuligheter og ledige stillinger.

Drøm det. Gjør det.