Oppstarts- og vekstselskap

Gode råd fra start til fullt etablert selskap

Viktige faser

Når du starter opp ny virksomhet er det fire faser som alle er kritiske for å lykkes. Noen trenger bistand til alle prosessene, mens andre trenger støtte og rådgivning kun til enkelte av fasene.​

BDO kjenner godt til de utfordringene dere som gründere, start-ups og vekstselskaper møter i næringslivet. Med BDO i ryggen har du en langsiktig partner som guider deg gjennom store og små utfordringer. Du kan lese mer om vårt team her (lenke).​

Har du spørsmål eller ønsker du en uforpliktende samtale med en av våre rådgivere? Da må du gjerne ta kontakt med oss for en uforpliktet prat.

Gruppe mennesker snakker

Din rådgiver

BDO sitt bransjeteam for gründere, startups og scaleups har lang erfaring med de utfordringene bedrifter møter i en oppstart- og vekstfase. Med BDO i ryggen har du en langsiktig partner kan bidra til at dere lykkes med egne planer, og som guider deg gjennom store og små hindringer.  Vårt bransjeteam er tverrfaglig og har spesialistkompetanse på de fleste fagområdene en gründer, start-up eller scale-up vil trenge innenfor regnskap, CFO-tjenester, juridisk bistand, finansiering, strategi, revisjon og annen rådgivning. Som en del av BDOs internasjonale nettverk sikrer vi våre kunder kort vei til lokal spisskompetanse i ulike land som kan være aktuelle.

Vår leveranse til selskap i oppstart og vekst er basert på et kostnadseffektiv og skalerbart rammeverk som følger selskapet gjennom alle fasene av utviklingsløpet. Rammeverket kontinuerlig økonomistyring brukes for å realisere, evaluere og justere selskapets forretningsstrategi. Basert på en modulbasert, bransjetilpasset metodikk som starter med en regnskapsleveranse, kan virksomheten selv bygge sin egen økonomifunksjon i BDO – om behovet er regnskap og lønn, HR-tjenester eller en CFO på hel- eller deltid. Tjenestene er tilpasset bransjen, og hensyntar både rapportering til selskapets interessenter og behovet for intern styringsinformasjon på en sømløs og integrert måte.

På denne måten kan selskapets nøkkelpersoner fokusere på sin kjernevirksomhet. 

BDO er en aktiv partner i flere akseleratorprogram og klyngeprosjekter, og bidrar på den måten til å styrke økosystemene for denne type selskap, foruten at det bidrar til å gi oss god forståelse for bransjen.

To av våre engasjerte rådgivere:

Magne Aasheim

Magne Aasheim er Partner i BDO og har et overordnet ansvar for BDO sitt tjenestetilbud innenfor regnskap og rådgivning for oppstarts og vekstselskaper.

Magne har en Master i Revisjon og Regnskap og er siviløkonom med lang og variert erfaring fra ulike fra prosjekter, kunder og selskaper. Magne jobbet mange år med revisjon og økonomisk og finansiell rådgivning. Han har også flere års erfaring i operative roller som CFO, controlling og som regnskapsleder, også med internasjonal erfaring.

Kåre Rødssæteren

Kåre har 25 års erfaring som revisor og rådgiver. Han er regionlederen for BDO Buskerud og sitter i styret i BDO. Kåre har variert og bred erfaring med teknologiselskaper, og jobber i tillegg til revisjon med strategi, marked og forretningsutvikling. Kåre er programansvarlig for CFO-Academy i Kongsberg, og funger kontaktperson for virksomheter i Buskerud.

Hva kan vi bistå med?

Tre ulike bygg

Etablering

Vi hjelper deg å ta valg som tilrettelegger for god økonomi og fremtidig vekst. 

Les mer


Tre tannhjul

Produktutvikling

Vi hjelper dere når dere ser økt behov for administrative systemer og strukturer.

Les mer

Jordklode med piler rundt

Kommersialisering

Vi er der når dere er klare for lansering og skal ut på markedet.

Les mer

Oppadgående graf

Vekst og skalering

Vi bistår dere enten dere trenger en sparringspartner eller har behov for praktisk bistand. 

Les mer

Hva sier kundene?

BDO fremstår som fremoverlente, innovative og «likandes folk», som er viktige verdier for oss. I tillegg kan de hjelpe oss helhetlig, ikke bare innenfor regnskap, men også innenfor andre områder som juridiske tjenester, transaksjonstjenester, digitalisering, consulting og HR

To menn i møte

Hvem er vi?

BDO sitt bransjeteam for gründere, startups og scaleups har lang erfaring med de utfordringene bedrifter møter i en oppstart- og vekstfase. Med BDO i ryggen har du en langsiktig partner kan bidra til at dere lykkes med egne planer, og som guider deg gjennom store og små hindringer.


Magne Aasheim

"Vi ønsker å finne praktiske løsninger på utfordringene, og samtidig hjelpe deg med å identifisere og utnytte nye muligheter. Da er et tett samarbeid på tvers av våre tjenesteområder, med kundens behov og utfordringer i fokus, selve nøkkelen. I bransjegruppa har vi enkel tilgang til alt fra regnskapsførere, CFO ressurser, transaksjonsrådgivere, jurister til robotics programmerere og cyber security rådgivere mv. Dette er en sterk og relevant løsningsrigg for oppstarts og vekstselskaper."

- Magne Aasheim - Kommersiell leder for Business Services BDO

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker du en uforpliktende samtale med en av oss? Ta kontakt ved å fylle ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg innen kort tid. 

Nysgjerrig på mulighetene i BDO?
Les mer om våre kompetanseområder, karrieremuligheter og ledige stillinger.

Drøm det. Gjør det.