- BDO er opptatt av å realisere drømmer. Akkurat det gjør hun.

- BDO er opptatt av å realisere drømmer. Akkurat det gjør hun.

Da supergründer Silje Landevåg skulle selge seg ned i livsverket med bistand fra BDO Advokater ble resultatet nyvunnet frihet, en ny retning i livet – og en ny venn og fast sparringspartner.

Da Silje Landevåg startet opp nettbutikken Get Inspired fra studenthybelen var hun i starten av 20-årene og allerede en svært hardtarbeidende gründerspire:

- Det var både jobb og hobby og et helt liv i ett. I starten gjorde jeg alt selv: vasket kontoret, leverte pakker på posten, gjorde all markedsføring og ordnet med bilagene. Senere har jeg vært markedssjef i mange år; jobbet med innkjøp, rekruttering og alt som bygger en moden bedrift, forteller hun om reisen.

 

Veien til nye fjelltopper  

Get Inspired´s blanding av sterke merkevarer og effektiv kundebehandling førte raskt til resultater. Noen år senere hadde drømmen vokst ut fra hybelen og blitt til en fullvoksen bedrift med flere ansatte, automatisert varelager og over 500 millioner i årlig omsetning.

I møte med den niende strake sommeren uten fri, dukket likevel en ufortrengelig tanke opp hos Landevåg:

- Jeg hadde rett og slett lyst på litt sommerferie der og da. Jeg har også en ekstrem trang til utvikling og jeg tenker stort. Jeg kom til et punkt der jeg har lyst til å lære meg noe nytt; både utvikle meg selv og utfordre meg selv. Jeg trives bedre på vei opp fjellet enn å dvele ved toppen. Skulle jeg jobbe med dette resten av livet eller bruke erfaringen min og kompetanse jeg har til å bygge noe nytt?

 

- Ingjer Ofstad i BDO var den første jeg tenkte på

At veien videre for Landevåg lå i å overlate Get Inspired til andre, kapable hender i hverdagen var klart. Men en vellykket handel for begge sider av bordet var en kompleks operasjon: ikke bare skulle avtalen sikre frihet og handlingsrom for Landevåg selv - det var også viktig å sørge for rett kjøper, med riktige betingelser til rett sum og tid. Etter å ha hentet inn en investor og rigget selskapet for mest mulig verdi for salg var tiden inne for neste steg: 

- Da jeg trengte juridisk bistand var BDOs Ingjer Ofstad top of mind. Jeg er opptatt av kvinnelige forbilder og Ingjer har tatt plass – hun har «feminin pondus». Vi trenger slike. Hun hadde jeg lyst til å jobbe med. Vi hadde god kjemi fra første stund. På vei mot salget var hun veldig opptatt av prosessen og hjalp meg mye med strategi. Ingjer er veldig dyktig på å skissere løsninger og se veien videre, forteller Silje Landevåg.

Advokat Ofstad fra BDO i Trondheim forteller selv om et bredt spekter av tjenester for å få oppfylt behovene til Landevåg innen blant annet transaksjonsrådgivning og finansiell rådgivning. Gleden over samarbeidet var også gjensidig:

- Det er veldig motiverende å jobbe med en så engasjert person – en som er så ivrig på å skape resultater. Hun er veldig energisk, og det gjør jobben min både lettere og mer morsom. Det er skikkelig gøy å jobbe med en person som tar imot rådene man gir – da ser man at det man gjør selv gir verdi, forteller BDO-partneren. 

 

Tillit og forståelse skaper resultater

Sammen fant de rett kjøper og en avtale der Landevåg fortsatt eier 20 prosent og jobber 40 prosent i Get Inspired - akkurat den rette blandingen av løpende innsats og tid og rom til nye prosjekter gründeren ønsket seg.

Forholdet mellom Ofstad og Landevåg var likevel langt fra over:

- Jeg bruker fortsatt BDO til store og små oppgaver, eksempelvis signeringer av nye medarbeidere. Og Ingjer har vært med meg i flere år nå. Hun er tøff og god på å se løsninger. Hun legger ikke noe imellom under forhandlinger. Hun gir meg selvtillit – hun plukker meg opp når jeg vingler. BDO er med på å skape drømmer og det etterlever hun ett hundre prosent, forteller Landevåg om Ofstad. 

- Jeg har måttet dra veksel på flere kollegaer for å utføre oppdragene for Silje. Heldigvis har vi bred kompetanse hos oss. Om jeg ikke kan løse akkurat det ene spørsmålet, har jeg en nær kollega som kan. Vi har blitt gode venner over tid - man blir godt kjent når man jobber så tett sammen. Og det som bygger tillit og forståelse skaper enda bedre resultater av samarbeidet, tilføyer Ingjer Ofstad.

 

Get Inspired-Silje = Investor-Silje

Deler av motivasjonen for å ta steg vekk fra livsverket gjennom nedsalget i Get Inspired handlet også om å gjøre bedriften mindre personavhengig og å få finne seg selv på ny for Landevåg. Selve salgsavtalen var dermed alt annet enn en hvilepute:

- Man tror kanskje at man tar seg en paraplydrink og mye fri når et godt salg blir gjennomført, men det er heller snakk om å få tid og mulighet til nye prosjekter, nye satsninger. For meg er det rollen som investor som lokker mest – det finnes ikke så mange av dem med den markedskompetansen jeg har, forteller hun.

Landevåg er også klar på at fremtiden inneholder hardt arbeid og store ambisjoner:

- Jeg er en drømmer. Etter min første håndballkamp i en alder av 6 år spurte jeg pappa om når innkallingen til landslaget kommer. Sender de brev eller måtte jeg ta kontakt med dem selv? Jeg er ikke på samme nivå som Petter Stordalen, men hvorfor skulle jeg ikke kunne gjøre det samme som ham i fremtiden? Petter er en raus fyr som bygger gode kulturer og store verdier. Det samme skal jeg.

 

Du kan lese mer om våre advokattjenester her eller om vårt kontor i Trondheim her.