Fra forretningsutvikler til partner på seks år

Fra forretningsutvikler til partner på seks år

Katrine Nygård

Bilde: Katrine Nygård ble partner i BDO 1.juli

 

Gratulerer så mye, Katrine! Hva tror du er grunnen til at du har blitt partner i BDO på såpass kort tid? 

– Tusen en takk - jeg er veldig stolt og ydmyk for denne muligheten! Jeg er positiv, åpen og nysgjerrig og er ikke så redd for å se nye muligheter eller tørre å ta sjanser. Du kommer langt ved å være litt uredd og heller lære av feilene som kan skje på veien. Jeg er også veldig engasjert i alt jeg går inn i, og jeg tror det er motiverende for de som jobber med meg. Jeg prøver å se alle, skaper muligheter og stoler på at vi sammen løser alle oppgaver og utfordringer, sier Katrine.

Hun har vært med på å utvikle tjenesteområdet Business Services i Innlandet fra hun startet i BDO. 

– Det har vært en spennende vekstreise og jeg er utrolig stolt av gjengen vi er nå og det gode arbeidsmiljøet vi har. Det er en drivkraft å se folka utvikle seg og skape et fint sted å være. 

Hun legger til at hun har hatt gode ledere som hele tiden har vist at det å bli partner er en mulighet. 

– Jeg har jobbet tett med partnere og leder i Innlandet hele veien, og alltid vært en del av ledergruppen lokalt. Slik har jeg raskt blitt godt kjent med BDO fra et ledelsesperspektiv, og det skaper nok en forståelse som har gjort veien til partner litt kortere, mener Katrine. 

Katrine har en bachelorgrad i digital forretningsutvikling, og er siviløkonom fra Universitetet for miljø og biovitenskap i Ås. Etter studiene var hun først trainee og KAM i Visma, før hun flyttet til Gjøvik og BDO i 2017. Som leder for Business Services i Innlandet har hun ansvar for 18 medarbeidere. 

Hvilke målsetninger har du for tjenesteområdet du leder fremover?

– Målet nå er helt klart vekst. Vi skal doble antall ansatte i Business Services i Innlandet de neste tre årene, og vi skal vinne større kunder. Større kunder gir flere og andre typer utfordringer, og det er motiverende og utviklende for meg og medarbeiderne, sier hun.

BDO i Innlandet ble tidligere i år integrert i BDOs region Stor-Oslo, noe Katrine ser som en klar fordel. 

– Det motiverer meg at vi nå er en del av en større rigg og enklere kan dra synergier på tvers. Vi ser allerede at vi vinner større kunder som var vanskeligere å nå før,det er gøy.

Nå har du blitt partner og nådd et viktig mål. Hva er det som motiverer deg for den nye rollen? 

– Det er folkene som motiverer og driver meg, uten tvil. Det blir gøy å bidra til å utvikle BDO videre. Jeg er genuint opptatt av at folk skal trives og ha det bra. Vi skal være den beste arbeidsplassen i Innlandet. Jeg liker å sette meg mål og jobbe for å nå dem. Jeg mener at vekstmålene går hånd i hånd med trivselsmålene. Mer spennende kunder gir for eksempel mer spennende oppgaver som utvikler folk. Det smitter over på arbeidsmiljøet også. 

Hvem er Katrine privat, da? 

– Jeg er nok litt den samme der – setter meg mål, har mange ulike hobbyer og jern i ilden. Jeg er ofte prosjektlederen i vennegjengen, som arrangerer aktiviteter, spillkvelder og mye annet. Jeg elsker konkurranser og spill, og aller best når jeg vinner, sier hun med et smil.

Katrine traff mannen hun i dag er gift med under studiene , og de har en tre år gammel datter og en ni år gammel stor, svart schãfer. 

– Vi har hus og hage i Gjøvik med utsikt over Mjøsa. Siste hageprosjekt var tre-åringens lekehus – det skulle selvsagt males i regnbuefarger, og det tok mer tid enn du skulle tro.  

Som de fleste aktører i vår bransje, har BDO en vei å gå for å skape kjønnsbalanse blant partnerne. 

Hva er dine råd for å få flere kvinnelige partnere i fremtiden? 

– Jeg tror vi må avmystifisere rollen, slik at flere kvinner ser det som et reelt mål. Samtidig må flere kvinnelige ledere og partnere dele sine erfaringer og synligjøre at det er mulig – også med små barn.

Hun har en oppfordring til andre ledere. 

– Kvinner trenger kanskje litt mer push og motivering utenfra for å tørre å sette seg mål. Ser du potensialet i en av dine medarbeidere – si det. Vær åpen og tydelig tidlig i karrieren på at det er en mulighet, og motiver underveis, avslutter Katrine. 

 

Vil du møte flere av våre nye partnere? Les om Truls Oftedal Ellingsen og Simen Huseby.