Kunden er sjefen!

Kunden er sjefen!

Bilde: Atle Hovi i godt driv, tett fulgt av revisor Kari Møller Hester fra BDO.

 

-     Nøkkelen til suksessen er at det alltid skjer noe her, året rundt, sier Atle. Det er et totaltilbud som strekker seg fra langrennsløyper og alpint i anlegget på vinterstid, til vårski på Valdresflye, sommer på Besseggen og fjellturer i fine farger gjennom høsten. 

Jobben han og teamet hans gjør betyr mye for mange, og legger grunnlag for utviklingen av det lokale reiselivet, arbeidsplasser og handel.

Kari, som har tatt turen fra BDO sitt kontor på Gjøvik, er imponert over det Atle og teamet hans har fått til.

-   Engasjementet og viljen til å skape et godt sted å være for besøkende, skinner gjennom, sier hun.

Bli bedre kjent med Kari her.

 

Folk først

Atle brenner for det han gjør og regelrett bobler over av entusiasme for det han er med på å skape. Han sier at han har lært mye fra sin far, Steinar, som med iver og gründerånd la grunnlaget for det fjellandsbyen på 900 meter er i dag. Han ble før sin bortgang hedret med H.M.Kongens Fortjenestemedalje i gull for sin samfunnsinnsats.

-     Fader’n visste å sette folk i sentrum. Er gjestene fornøyde kommer de tilbake. Og medarbeidere blir værende. Han hadde en voldsom skaperkraft. Min jobb er å forvalte og videreutvikle det han bygget.

 

Bilde: Atle skuer utover bygda han brenner for.

 

Atle har selv tatt lærdom fra sin oppvekst og er serviceinnstilt av natur. I så stor grad at han har skrevet en bok om det – «Kunden er sjefen» er proppfull av praktiske tips til enhver som vil forbedre sin bedrift. Og levner liten tvil om hvem som betyr mest.


Tung satsing på aktivitetstilbud

Beitostølen Resort har vokst jevnt og trutt og består i dag av alt fra Radisson hotellet til leiligheter, næringslokaler og skiheis. Totalt leier Atle og hans bror ut rundt 20 lokaler, som inkluderer restauranter, barer og sportsbutikk. Til sammen har de rundt 2600 varme senger klare til sine gjester. 

-    Vi vet at senger er ferskvare og kontinuitet blant ansatte er lønnsomt. Alt vi har tjent går tilbake i selskapet og vi investerer kontinuerlig i nye aktiviteter.

«Sommerparken» deres består blant annet av Olabil-bane, Bob-bane, trampoline, bumperboats og el-biler for barn. Det er også to heiser i drift og i sommer åpnet ny express-heis som er sykkeltilpasset, med over 10 km sykkelsti i og nedover fjellsiden.  

 

En rådgiver i tykt og tynt

BDO har samarbeidet med Atle og Beitostølen Resort siden 2009. Det har vært en reise som inkluderer bistand ved alt fra omorganiseringsprosesser til oppkjøp, finansiering og investeringer. I tillegg til hovedfunksjonen som selskapets revisor.

-    Ting skjer fort her oppe, da er det gull å ha en rådgiver man kan stole på og kan spørre om ting på veien - slik at vi har ting på stell og best mulig beslutningsgrunnlag for investeringer og fornyelser. BDO er alltid «på» og finner svarene. Deres bredde i tjenester og kompetanse gjør at alt fra økonomi til jus er ivaretatt, sier Atle. 

Revisjonspartner i BDO på Gjøvik, Stig Hagen, setter pris på den tette kontaktet med Atle og Beitostølen Resort. 

-    Det blir en god del telefoner i løpet av året, sier Stig. Og det er alltid veldige hyggelige samtaler. Atle er engasjert og opptatt av detaljene. Han ønsker å ha kontroll på alt fra ulike momssatser og avgifter, til hvilke verdier som ligger i de ulike eiendommene, tomter og utvikling. Vi hjelper ham med å få oversikt og finner de beste løsningene sammen.

 

Bilde: Atle og Kari tester leiesyklene på Valdresflye.

 

Full tillit

Reiselivet fikk hard medfart under Covid. Det var også tøffe tider for Beitostølen Resort.

-    Til tross for utfordringene som oppstod, inntok Atle en positiv holdning til omstendighetene og ville gjøre positive endringer. Det må man som støttespiller bare hylle og bidra til så godt man kan, sier Stig.

En som sier seg fornøyd etter alle disse årene, er Resort-direktøren selv.

-    Vi har vært gjennom mye sammen. Jeg har full tillit til BDO og opplever at vi er i trygge hender. Det skader heller ikke at det er folk man kan like, de er lette å jobbe med og kjemien er god, smiler Atle.
    

Fakta om Beitostølen Resort AS:

Består av hotellet Radisson BLU Mountain Resort samt flere leilighets- og hytteanlegg, totalt 2600 sengeplasser i sentrum av fjellandsbyen 900 moh. 

Beitostølen Resort eier også Beitostølen skiheiser og Beitostølen Sommerpark. All deres aktivitet er konsentrert til Beitostølen, en av Norges mest populære helårsdestinasjoner.

Les mer på www.beitostolen.com