Hva er Business Analytics?

Business Analytics er mer relevant enn noen gang

For å ta bedre avgjørelser, identifisere potensielle problemer og drive lønnsom butikk, trenger du metoder og verktøy for å gjøre dataene dine om til praktisk innsikt. Vet du for eksempel hvilke varer eller tjenester du har best fortjeneste på? Har du god oversikt over likviditeten i selskapet ditt?

Mange muligheter i en jungel av begreper

Det kan være vanskelig å forstå hvor man skal starte for å få bedre kontroll på virksomheten. Det er mange begreper som florerer: Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI), maskinlæring og Data Science (DS). Felles for disse begrepene er at de er ledd i prosesser som skaper verdi av dine data og er en del av paraplyen vi kaller Business Analytics (BA).

Fortid, nåtid og fremtid

Ved å strukturere og samle data på ett sted (DS), kan man benytte moderne teknologi (f.eks. AI) til å øke verdien av dataen. Deretter skapes økt innsikt ved å gjøre dataen lett tilgjengelig i intuitive verktøy (BI). Det er dette Business Analytics handler om. Gode BA-løsninger kan på denne måten sette deg i bedre stand til å forstå hva som har skjedd og hvorfor, og ikke minst gi deg et grunnlag for å mene noe om hva som kommer til å skje i fremtiden.

Business Analytics - kort forklart:


Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker du en uforpliktende samtale med en av oss? Ta kontakt ved å fylle ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg innen kort tid. 

Nysgjerrig på mulighetene i BDO?
Les mer om våre kompetanseområder, karrieremuligheter og ledige stillinger.

Drøm det. Gjør det.