Kultur og underholdning

En viktig del av folks hverdag

BDO kjenner kultur- og underholdningsbransjen

Kultur- og underholdningsbransjen har aktører både innenfor offentlig og privat sektor. Disse organisasjonene er en viktig del av folks hverdag og fyller en viktig samfunnsoppgave. Noen av aktørene driver ren kommersiell aktivitet, mens andre er helt eller delvis avhengig av støtte fra det offentlige. 

Denne sektoren har flere inntektskilder. Felles for disse inntektskildene, være seg billettsalg, offentlig støtte eller andre produksjonsavtaler, er at de alle skaper forventninger og krav. Dere som er en del av bransjen ønsker ofte å bruke all energi på det dere brenner for, og ikke for mye tid på administrasjon. Da er det viktig at samarbeidspartnerne deres kjenner bransjen og de kravene som pålegges dere i form av rutiner, kontroller og rapportering. BDO er en slik samarbeidspartner. I BDO anerkjenner vi den viktige rollen dere spiller i samfunnet, og ønsker å være med på å møte de utfordringene dere står overfor.

BDO har over mange år bygget spisskompetanse på områder som er viktig for kultur- og underholdningsbransjen. Våre revisorer, advokater og rådgivere tar utgangspunkt i deres behov og setter sammen et erfarent team som jobber tett med dere. Med vår bransjekunnskap har vi innsikt og mulighet til å være en rådgiver som bidrar til å utvikle organisasjonene og selskapene i riktig retning. Les mer om hva vi kan bistå deg med eller kontakt oss for en uforpliktende prat.

Hva kan vi bistå med?

  • Med BDO som revisor får dere en sparringpartner som kjenner bransjen og bidrar til å sikre at dere overholder rapporteringskrav som pålegges dere fra ulike interessenter.  I tillegg til ordinær revisjon og utarbeidelse av årsregnskap og skattepapirer har BDOs revisorer omfattende erfaring med kravene som stilles i forbindelse med støtteordninger i Norge og internasjonalt.
  • Våre advokater jobber løpende med bransjen og har omfattende erfaring med skatte- og avgiftsrett og kompensasjonsordninger på områder som er viktig for din bransje. Vi bistår også på tilgrensende områder som fast eiendom, bar- og cafedrift, arbeidsrett og transaksjoner over landegrensene. Hver virksomhet er unik, det er også våre råd.
  • Effektiv ressursbruk bidrar til at mer av midlene går til de kunstneriske kjerneoppgaver. Som et ledende kompetansehus innen økonomi- og virksomhetsstyring, yter vi alt fra løpende forretningsstøtte, som regnskapsførsel, til tjenester knyttet til utvikling og forbedring av økonomifunksjonen. Tjenestene leveres fra våre forretningsenheter Business Services og Consulting, der vi har god innsikt i kultur- og underholdningsbransjens særegenhet.
  • Digitalisering driver virksomheter fremover, sikrer vekst og øker effektiviteten. Digitalisering er å bruke ny teknologi til å forbedre lønnsomheten og skape mer fornøyde kunder og ansatte. Hvor vil din virksomhet gå i digitaliseringssporet? I BDO er vi over 140 eksperter med digital spisskompetanse. Enten du leder en bedrift med 5 eller 500 ansatte, hjelper vi deg å utnytte dagens og morgendagens digitale muligheter.

Kontaktpersoner:

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker du en uforpliktende samtale med en av oss? Ta kontakt ved å fylle ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg innen kort tid. 

Nysgjerrig på mulighetene i BDO?
Les mer om våre kompetanseområder, karrieremuligheter og ledige stillinger.

Drøm det. Gjør det.