Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en mer personlig og responsiv brukervennlighet. Ved å bruke denne siden godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonslapslene vi bruker og hvordan slette eller blokke dem.
  • Samfunnsnyttige og ideelle virksomheter

Samfunnsnyttige og ideelle virksomheter

Norge er et land med stor dugnadsånd og mye frivillighetsarbeid, og ideelle virksomheter er mye tuftet på dette. Slike organisasjoner er avhengige av donasjoner, medlemsavgifter og statlige tilskudd. De kan også supplere sine inntekter gjennom salg av varer eller tjenester.

Samfunnsnyttige og ideelle virksomheter er en sammensatt og kompleks gruppe med et stort behov for god styring og kontroll. De fleste må forholde seg til særregler rundt skatter og avgifter. Lovregulering på dette området kan være uoversiktlig, og skaper et ekstra behov for kunnskap.

BDOs eksperter har erfaring med problemstillinger som kan oppstå under regnskapsførsel og rapportering knyttet til tilskudd fra ulike støtteordninger. Vi tar utgangspunkt i organisasjonens behov og skreddersyr et erfarent team som jobber tett sammen med kunden.