Handlekraft

Podcast om bærekraft

BDOs podcast om bærekraft for samfunns- og næringsliv

Bærekraft er et vanskelig og ullent begrep for mange - og det forstår vi. Men bærekraft er også noe vi er nødt til å forholde oss til.

I vår podkast kan du lytte til spennende og aktuelle tema innenfor bærekraft. Du vil også få gode råd fra engasjerte fagpersoner.

Vi ønsker å inspirere, motivere og engasjere for å vise mer handlekraft - slik at du kommer i gang med bærekraftsarbeidet.

Dine verter er Gro Hovde Fiksdahl og Terje Eggum Adolfsen og du finner Handlekraft der du vanligvis lytter til podkast, som SpotifyiTunesPodMe m. fl. 

 

Episoder

Episode 1: Bærekraft - fra ullent begrep til klar tale

I vår første episode forteller BDOs egen fagekspert Tina-Irene Amundsen om betydningen av å forstå hva bærekraft er og hvorfor man skal jobbe med å heve kompetansen på bærekraft i egen virksomhet. Bærekraft kan være litt ullent og svevende, men her setter vi begrepet i en kontekst som gir deg som lytter rask innføring og forståelse.  

Lytt til episoden nå, eller der du vanligvis hører podkast.


Episode 2: Bærekraft, risiko og ESG – what’s in it for me?

Hva betyr egentlig ESG, og trenger virksomheter å forholde seg til risiko og bærekraft? Hvordan kan banken din hjelpe deg med å bli en motivator for bærekraftsarbeid? I denne episoden møter du bærekraftsansvarlig i Sparebanken Sør, Magne Kvaslerud.

Han er en erfaren bankmann, som loser lytteren gjennom EUs taksonomi, begrepet ESG og hva du bør ha kontroll på i egen virksomhet for å både lykkes med, og høste fordeler av, din bærekraftige utvikling.

Lytt til episoden nå, eller der du vanligvis hører podkast.  Episode 3: Bærekraftsrapportering - pisk eller gulrot?

Hva er bærekraftsrapportering og hvorfor må vi rapportere? Hvem treffes av rapporteringskrav, og er dette egentlig nødvendig? BDOs egen ekspert på bærekraftsrapportering, Mari Ziesler Andenæs, guider oss gjennom krav til og ulike rammeverk for rapportering på bærekraft. Hun forteller også om prinsippene for og fordelene med en god og troverdig rapport.


Lytt til episoden nå, eller der du vanligvis hører podkast.


Episode 4: Troverdig bærekraftsarbeid - gevinster av å rapportere

I denne episoden forteller Jan Petter Lindbak, adm. dir i Lindbak AS, om troverdig bærekraftsarbeid; hvem må ta ansvar for arbeidet i virksomheten og ikke minst betydningen av å jobbe systematisk med og rapportere på bærekraft. Han gir også tips til hvordan du kommer i gang, med eksempler fra Lindbaks arbeid med rapportering de siste årene.


Episode 5: - «Det handler om å behandle folk skikkelig» - Om ansvarlighet i arbeidslivet

I denne episoden forteller vår egen ekspert på bærekraftig arbeidsliv, Jan Høegh, om hvilket ansvar en virksomhet har for å behandle folk skikkelig, ikke bare egne ansatte, men også samarbeidspartnere. Han gjøre rede for hvordan åpenhetsloven som innføres i juli vil treffe virksomheter og hvilket ansvar som blir pålagt både kunder og leverandører m.fl. Her får du svar på mange av de spørsmålene du kanskje ikke visste du hadde, og noen åpenbaringer om hva som følger av åpenhetsloven.


Episode 6: Beretninger fra byggebransjen - hvordan bygge bærekraftig?

Det er dokumentert at bygninger står for 40 prosent av energibruken og 40 prosent av CO2-utslippet på verdensbasis. Vi har derfor bedt bærekraftsdirektør i Nordr eiendom, Audun Blegen, fortelle om de utfordringer som denne bransjen har og betydningen av en klar og tydelig strategi i sitt bærekraftsarbeid. Du møter en engasjert næringslivsleder og bonde fra Toten, som forteller om hva som er viktig å først ta tak i og at bærekraftsarbeid på ingen måte trenger å være krevende eller omfattende.


Episode 7: Hva er et klimaregnskap og hvordan komme enkelt i gang

Mange opplever det å skulle starte med klimaregnskap som en stor og vanskelig oppgave. Hvor skal man begynne og hva skal måles? Hva betyr fotavtrykk og scope 1, 2 og 3? Og må du ha hjelp fra en klimaekspert for å måle eget fotavtrykk? Dette er noen av spørsmålene vår egen Eva Lise Dahl svarer på. I tillegg gir hun deg noen enkle grep for å komme i gang.


Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål! Du finner mer informasjon om vårt bærekrafts-team og våre bærekraftstjenester her.

Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev!