Små grep gjør stor forskjell

Små grep gjør stor forskjell

Tre BDOere i samtale med coach

– Jeg hadde ikke en god work life-balanse i det hele tatt. Jeg visste det selv, men jeg visste ikke hvordan jeg skulle ta tak i det, sier Kalina Pavolva, supervisor i BDO Business Services til Finansavisen.  

Hun er en av mange som har oppsøkt selskapets innleide coach, Hermann Grøv, til drop-in-timer jevnlig over en periode. 

– Nå ser jeg at jeg nok manglet den refleksjonsbiten, på hvorfor det ble sånn, og hvordan det kan forebygges. 

Alle de ansatte i BDO Business Services har hatt anledning til å benytte seg av coachen, og de har kommet til ham med ulike problemstillinger. 

 

Refleksjon  

– De kommer med både jobb og private ting. Jeg opplever at coachingen er med på å fremme handling, læring og utvikling, sier Grøv. 

Han har jobbet med BDO i godt over ett år og mange ledere og ansatte har fått glede av hans coaching.  

– Det handler om å ta eierskap til livet sitt og eierskap til rollen som leder og ansatt. Målet med spørsmålene mine er å sette i gang en refleksjons- og bevisstgjøringsprosess, sier Grøv.  

– Et av de viktige spørsmålene for meg har vært hva som tapper meg for energi, og hva som fyller meg med energi, både på jobb og privat, og hvordan jeg kan ta valg som gir energi, sier Pavlova til Finansavisen.  

– Nettopp det er viktig for å forebygge utbrenthet og overbelastning. For mange velger å kutte ut det som gir energi, som å trene, når man har det travelt. Det medfører ofte en negativ spiral, og det bør man være bevisst på, sier han. 
 

– Er jeg åpen nok?  

– Viktigst for meg har nok vært årets ord, sier Denis Sjøgren, senior manager i Business Services.  

Han legger til videre at det innebærer at man velger et ord som gjelder for en tidsperiode, som for eksempel ett år, der man skal fokusere på handlingene og valgene man tar basert på det ordet.  

– Jeg har valgt åpenhet, og det jobber jeg mye med. Mange ganger om dagen, både på jobb og privat, spør jeg meg selv om jeg er åpen nok og deler nok, sier han. 

Grøv har også utfordret de ansatte på hvordan de starter dagen, skriver Finansavisen.  

– Det høres kanskje litt banalt ut, men måten jeg starter dagen betyr veldig mye for om jeg får en bra dag eller ikke, sier Sjøgren. 

– Et av grepene jeg har gjort er at hver gang jeg har hjemmekontor starter jeg dagen med å gå en tur, mens jeg lytter til en bestemt type sanger og reflekterer over dagens gjøremål, sier han. 

 

Struktur 

Pavlova har også satt fokus på hvordan hun starter dagen og passer på å ha noen rolige øyeblikk før arbeidsdagen starter. 

– En god start på dagen gir en bedre arbeidsdag, sier hun. 

– Mange av spørsmålene jeg stiller handler om hvordan man strukturerer arbeidsdagen og arbeidsuken. Trening og kosthold er et annet fokus, sier Grøv til Finansavisen.  

– På hvilken måte har det å gå til en coach endret hverdagen? 

– Selv føler jeg meg mer reflektert i disse samtalene, og det er ikke så lett å sette seg ned på egenhånd og reflektere, sier Pavlova. 

– For meg har det å jobbe med verdier, og hvorfor jeg har tatt de viktige beslutningene jeg har tatt i mitt liv vært viktige. Da ser jeg at det hele tiden er de samme verdiene som har gjort seg gjeldende, sier Sjøgren. 

 

Vil du jobbe med oss? 

Vi har ledige stillinger for erfarne regnskapskonsulenter, lønnskonsulenter, nyutdannede og Management for Hire - send din CV til Marie Johnsrud, så tar vi kontakt. Se mer her.