Bærekraftsrapportering

Bærekraftsrapportering

Har du behov for å synliggjøre hvordan din virksomhet bidrar til bærekraftig utvikling? Kunder, investorer og offentlig sektor forventer stadig større åpenhet og informasjon om hva bedrifter og organisasjoner faktisk gjør knyttet til bærekraftig utvikling. Hva dere bør rapportere på og hvor omfattende rapporteringen er avhenger av størrelse, type virksomhet og bransje. Treffes du av de nye lovkravene på rapportering som følge av CSRD-direktivet? Kanskje du vil rapportere etter GRI? Kanskje ønsker du å se nærmere på det nye nordiske rammeverket for små og mellomstore bedrifter (NSRS)?​

Vi i BDO hjelper dere med å velge rammeverket som passer best for din bedrift, og kan fasilitere prosessen for å lage en bærekraftsrapport. Vi kan også attestere din bærekraftsrapport. ​

 

 

 

Hvilken type rapportering trenger du?

Fremover kommer det strengere lovkrav til bærekraftsrapportering. Flere opplever også forventninger til bærekraftsrapportering utover lovkrav fra sine interessenter og partnere. Bærekraft er blitt en kritisk suksessfaktor for næringslivet og har stor verdi å kommunisere dette arbeidet både internt i egen organisasjon og eksternt til dine interessenter og målgrupper.


Vi hjelper deg med:

Lovpålagt ekstern rapportering

Avhengig av bransje og størrelse stilles det krav til din bærekraftsrapportering allerede. Regnskapsloven §3-3c, åpenhetsloven eller likestillingsloven er eksempler på dette. Nye lovkrav er i startgropen som f.eks. klassifiseringsforordningen. Vi hjelper deg å vurdere hva som er relevant for din bedrift og utarbeide en rapport som svarer opp kravene.


Frivillig ekstern rapportering i henhold til anerkjente rammeverk

Det finnes en rekke rammeverk som kan benyttes for rapportering utover lovkravene. For våre kunder er særlig det internasjonale rammeverket GRI, det nye nordiske rammeverket NSRS eller TCFD med fokus på klima interessant. Vi kan hjelpe deg med å velge det som passer best til dine behov nå og fremover.


Intern rapportering

For at bærekraft skal være en kritisk suksessfaktor for din bedrift, er det viktig at relevante aktiviteter følges opp. Vi hjelper deg å utvikle din interne rapportering til å omfatte kritiske KPIer, enten i egne rapporter eller som en del av de dere allerede har.

Vi hjelper næringslivet, offentlig sektor, banker og andre samfunnsaktører i deres valg og implementering av bærekraftsstrategi. Vi hjelper også med å implementere bærekraft som del av forretningsstrategien - næringslivet skal ikke oppleve bærekraftig utvikling som en kostnad, snarere som en muliggjører for å sikre virksomhetens fremtidige konkurransekraft og eksistens. 

Kontaktpersoner

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker du en uforpliktende samtale med en av oss? Ta kontakt ved å fylle ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg innen kort tid. 

Nysgjerrig på mulighetene i BDO?
Les mer om våre kompetanseområder, karrieremuligheter og ledige stillinger.

Drøm det. Gjør det.