• BDO bidrar til teknologi-suksess på norsk sokkel

BDO bidrar til teknologi-suksess på norsk sokkel

07. juni 2019

Turbulent Flux AS har utviklet en ny softwarebasert flerfaseteknologi som gir olje- og gassoperatørene nøyaktige rater for olje, gass og vann i produksjonsbrønner og rørledninger i sanntid. Teknologien gir kundene, som er lokalisert over hele verden, helt nye muligheter for å optimere olje- og gassproduksjonen. Selskapet har vokst seg sterke med BDO som en trygg økonomirådgiver i ryggen.

- Vi er et typisk gründerselskap med mange jern i ilden. I 2016 startet jeg opp sammen med tre industrieksperter fra oljebransjen, og i begynnelsen gjorde jeg alt økonomiarbeidet selv. Det ble raskt for mye, sier gründer og CFO, Kjetil. O. Roe i Turbulent Flux.

Etter hvert som selskapets teknologi modnet og de første kundene kom på plass, gikk selskapet over i en ny fase hvor antallet ansatte har økt kraftig. I dag har de 12 ansatte med fungerende løsninger ute på norsk sokkel. Det gjorde også sitt til at de ønsket å få bedre økonomisk styring og profesjonalisering av daglig drift og lønn. Valget falt på BDO.

- Vi gjorde en omfattende screening av flere lønns- og regnskapsfirmaer, men vi ønsket noen som kunne matche våre globale ambisjoner. Valget falt på BDO siden de er et internasjonalt selskap med kontorer i hele verden. Det har vært en god match, sier Roe. 

 

Jobber strategisk

Kundeansvarlig Lars Rabo Halvorsen i BDO ser med glede på hvordan Turbulent Flux har utviklet seg i en positiv retning på noen få år.

- I BDO prøver vi å sette oss i kundens sko og leverer relevante løsninger og råd tett opptil deres forretningsstrategi. Vi prøver å stille de riktige spørsmålene og ligge i forkant av det som skjer. Dermed får kundene best mulig økonomisk kontroll. For Turbulent Flux sin del kan spørsmål om fallende oljepris være relevant, eller andre makrofold i norsk økonomi, sier Rabo Halvorsen.

Turbulent Flux har nesten doblet antall ansatte siden BDO startet å jobbe med dem, og står ved tampen av å vokse ut av sitt nåværende økonomisystem. 

- Vi er klare til å ta dem et skritt videre med skreddersydde løsninger og systemer. Det er svært givende å jobbe med kunder som er innovative og får det til, sier Rabo Halvorsen. 

 

God og bred fagkompetanse

CFO, Kjetil. O. Roe, er glad BDO hjelper selskapet hans med den økonomiske styringen. 

- Vi fikk en billig inngangsbillett til et meget bra og ferdig system som passer oss godt. Og mens vi vokser tilpasser de seg oss.  

Han understreker at BDO har et bredt produktspekter og mange faglig, dyktige medarbeidere med dybdekunnskap.

 - Det gir trygghet å vite at de hele tiden utvikler denne fagkompetansen, så kan vi konsentrere oss om ny oljeteknologi og våre verdifulle medarbeidere, sier han.