• Mr. Risk

Mr. Risk

03. mai 2019

”Det er begrenset hvor dritt det kan gå. Det har alltid vært mitt motto,” sier Harald Rønneberg med en oppriktighet som virker helt genuin, kanskje har han hentet livsanskuelsen sin fra Confucius.

Hvorvidt det stemmer er i og for seg uinteressant; vi er ikke her for å diskutere Kinesisk filosofi, men for å snakke med en av Norges kanskje minst risikoaverse mennesker om et arrangement viet nettopp dette – Risikokonferansen 2019. Her skal Harald være konferansier, og det skal godt gjøres i finne et menneske som passer bedre. Gjennom en liten mannsalder har fyren utsatt seg for prøvelser langt hinsides sin egen kompetanse. Å si at han alltid har landet trygt på beina er kanskje å ta i, men han har kommet seg helskinnet gjennom. Noe som er bragd i seg selv.

Meld deg på Risikokonferansen 2019 her. 

 

Naiv som alle andre

”Risiko…” sier Harald og tygger litt på ordet. ”Jeg har selvsagt tenkt en god del på dette opp gjennom årene, men da i hovedsak på riskene jeg har utsatt meg for frivillig. Når det gjelder alle risikoer som ligger rundt oss, er jeg sikkert like naiv som alle andre. ”Det-er-vel-ingen-som-vil-hacke -bank-Id´en-til-ubetydelige-meg”– tankegangen er godt plantet, selv om nyhetssaker om identitetstyverier dukker opp hele tiden. Passord er en jungel som stadig blir tettere. Jeg vet ikke hvor mange nettsteder vi er innom daglig som krever et passord, og det er dønn umulig å huske alle de ulike i hodet. Så da lagres de på mobiltelefonen. Som også kan hackes. Alternativet er å bruke ett over alt, én hovednøkkel som låser opp hele livet ditt og etterlater deg ribbet til skinnet hvis noen får tak idet. Et digitalt pest eller kolera scenario.

Harald kikker ut i luften; mindfullness erstattes av lett bekymring. ”Pokker, må gjøre noen grep der…”

Liten pause. Han fortsetter.

Stoler på systemet

”Når det gleder alt det andre; børs, strømnett, forsvar, blir det egentlig snakk om å ta et valg. Skulle jeg bekymre meg over alt som står i avisen hadde jeg blitt helt ko-ko. Det er smart å følge med, viktig å vite hva som skjer og hva som venter bak horisonten, men jeg har bestemt meg for å stole på systemet. Det er så mange flinke folk der ute som ønsker at det skal gå bra, rendyrkede proffer som jobber utrettelig for at samfunnet skal fungere, akkurat som foredragsholderne på konferansen.”

”Som konferansier legger jeg mye stolthet i å sette meg godt inn i temaet. Denne gangen kom det bortimot av seg selv, ” avslutter Harald med et smil. ”Jeg ser virkelig frem til å høre hva de som virkelig kan noe om risiko har å si om min gamle kjenning.”

Meld deg på Risikokonferansen 2019 her.