• Risikokonferansen tar deg med til år 2024. Hvordan kan din virksomhet møte fremtida allerede nå?

Risikokonferansen tar deg med til år 2024. Hvordan kan din virksomhet møte fremtida allerede nå?

21. mars 2019

Du er beslutningstaker i en stor eller liten norsk virksomhet. Du leser i avisene om dataangrep mot Hydro, politiske konflikter, miljøkatastrofer og samfunnsendringer. Risikokonferansen 2019 skal sette deg som bedriftsleder i stand til å se og håndtere risiko din virksomhet vil bli utsatt for fremover.

Når Risikokonferansen går av stabelen i Sentralen 7.mai, så er det derfor med en rekke spennende norske og utenlandske eksperter på scenen. Risikokonferansen i år setter oss alle fem år inn i fremtida, en scenariotankegang som kan være en nyttig øvelse for mange. Og foredragsholderne har kompetansen som på mange måter kan skissere fremtidsscenariet for din virksomhet eller bransje.

Påmeldingen åpnet nylig, og to måneder før arrangementet er det allerede mange som har booket plass for å få med seg de spennende foredragsholderne.

 

Meld deg på Risikokonferansen 2019 her 

 

-Variasjonen og bredden blant foredragsholderne, gjør årets program til ett av de mest interessante vi noen gang har hatt. Med dataangrepet mot Hydro nylig, aktualiseres virkelig dette med å vurdere ulike typer risiko for virksomheter, sier Kristian Thaysen, leder for rådgivning i BDO Norge. Han fortsetter:

-Blant annet har vi gleden av å presentere Lecyca Curiel, som kommer til Norge med foredrag for første gang. Hun er en ung fremtidsforsker fra en nederlandsk tenketank, og vil snakke om generasjon Z som nå inntar yrkeslivet og politiske posisjoner verden over. Temaet passer perfekt med at vi i år ønsker å sette norske virksomheter inn i et scenario om hvordan samfunnet vil være i 2024.

Behovet for bevissthet om risiko er ikke noe nytt. Så sent som under forrige Risikokonferanse, kan man huske Kjell Nordstrøms kraftfulle uttalelse om endringene i det moderne samfunnet:

-Det som skjer med oss nå, er rundt 3000 ganger sterkere enn det som skjedde da vi industrialiserte Norge, Sverige, Finland, Danmark og alle andre land i verden, sa Nordstrøm, blant annet.

 

Lyst å bli med og lære om risiko? Delta i vår risikoundersøkelse her 

 

Internasjonal politikk og cyberkrigføring

Blant noen av de andre spennende navnene på Risikokonferansen, finner man Janne Haaland Matlary, professor i statsvitenskap og ekspert på utenriks- og sikkerhetspolitikk, EU og NATO. Videre så kommer blant andre Sverre Diesen, general og tidligere forsvarssjef (2005-2009), som nå arbeider spesielt med spørsmål knyttet til cyberkrigføring og langsiktige fremtidsanalyser. Haaland Matlary og Diesen skal sammen snakke om hvordan verden er sterkt forandret de siste årene, til en mer ustabil og risikofylt sikkerhetspolitisk situasjon.

-Haaland Matlary og Diesen passer også godt inn i tanken om at vi allerede nå skal se fem år inn i fremtida. Mange av utfordringene i 2024, bør virksomhetene begynne å ta tak i allerede i dag. Blant annet ser vi at det globale bildet i stadig større grad påvirker norske virksomheter, sier Thaysen.


Her finner du mer informasjon om foredragsholderne 

 

Risikokonferansen i år, blir to-delt, og det åpnes for muligheten til å delta på halv eller hel dag. Dørene åpnes klokken 08.00, og frem til lunsj vil det bli interessante foredrag for alle på den store scenen på Sentralen. Tidligere Senkveld-profil Harald Rønneberg er konferansier.

-Harald er jo selv kjent for å ta stor risiko gjennom innslaget «Harald gjør ting han ikke kan». Og han er en drivende dyktig konferansier, så det mener vi er et godt valg for å holde dette sammen, sier Thaysen.

 

Går i dybden

Etter lunsjen denne dagen vil det bli gjennomført parallellsesjoner, hvor BDO legger til rette for at deltakerne kan bore litt mer ned i detaljer og slik sett avdekke hva man er i stand til å håndtere av ulike typer risiko. Her blir det både eksterne foredragsholdere og noen av BDOs egne eksperter, som står for innholdet. BDOs egen kompetanse er for øvrig en naturlig del av denne konferansen.

-Det er sjette gang BDO arrangerer Risikokonferansen. Vi BDO ønsker å hjelpe norske virksomheter med å se og forstå risiko, blant annet gjennom verktøy som Risikoundersøkelsen som går ut i disse dager, og dyktige medarbeidere innen sine fagfelt. Dermed kan vi hjelpe virksomhetene med å håndtere risiko som er relevant for dem, sier Kristian Thaysen.