Bærekraftskompasset

Bærekraftskompasset

Lurer du på hvilke lovverk og retningslinjer knyttet til bærekraft din virksomhet må jobbe etter? Vi har laget bærekraftskompasset, et digitalt dashboard som gir oversikt over ulike bærekraftslover som kan treffe din virksomhet både i dag og i fremtiden. 

Ved å skrive inn virksomhetens navn, ser du med en gang hva som gjelder din virksomhet, og kan klikke deg videre for mer informasjon om regelverkene du må forholde deg til.  

 

Vil du sjekke? Klikk her: 

Bærekraftskompasset

 

Mer om bærekraftskompasset og hva verktøyet gjør

For å lykkes med bærekraftig utvikling behøver dere god oversikt for å kunne navigere i en jungel av ulike lover, krav og rapporteringsstandarder. Med bærekraftskompasset ønsker vi å støtte dere med navigasjonen. I tillegg til å gi oversikt over lovverk for bærekraft, inneholder verktøyet informasjon om relevante miljølover og rapporteringsstandarder for bærekraft som kan være aktuelle for din virksomhet.  

Person som smiler på kontor

Hvorfor bør dere kartlegge terrenget?

Bærekraftig utvikling blir stadig viktigere for norske virksomheter. Mange opplever at hyppige oppdateringer av lovverk og rapporteringsstandarder fører til at det er krevende å arbeide med bærekraft. Samtidig vil forventninger fra myndigheter, samarbeidspartnere og forbrukere stadig øke. Det er viktig å sørge for at dere klarer å leve opp til de kravene som blir stilt. BDOs Bærekraftskompass hjelper dere med dette ved å kombinere relevant bærekraftinformasjon med intelligente dataprosesser. Med god og riktig oversikt, kan dere styrke både samfunnsansvaret og verdiskapningen.

Hvordan fungerer Bærekraftskompasset? 

BDOs Bærekraftskompass er et digitalt verktøy utviklet av bærekraftseksperter i BDO. Gjennom integrasjoner mot flere datakilder kan verktøyet hente inn relevant informasjon om din virksomhet. Verktøyet sammenligner dataen opp mot terskelverdiene i de aktuelle regelverkene for å kartlegge hvilke krav som er aktuelle for din virksomhet. 

Gjennom verktøyet kan man også vurdere hvilke regelverk som blir aktuelle ved endrede forutsetninger – som en økning i omsetning eller endring i antall ansatte i din virksomhet. Bærekraftskompasset tar også for seg både lovpålagt rapportering, anerkjente rammeverk for frivilling rapportering og andre miljølover. Dette sikrer at virksomheten din har oversikt over aktuelle krav.

Lurer du på hvilke lovverk og retningslinjer relatert til bærekraft virksomheten din må jobbe etter?

Sjekk her: 

Kontaktpersoner:

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker du en uforpliktende samtale med en av oss? Ta kontakt ved å fylle ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg innen kort tid. 

Nysgjerrig på mulighetene i BDO?
Les mer om våre kompetanseområder, karrieremuligheter og ledige stillinger.

Drøm det. Gjør det.