Transaction Services

Vi bidrar med økt innsikt og bedre forståelse 

Enten du skal kjøpe en virksomhet, selge livsverket ditt eller ta virksomheten til nye høyder gjennom børsnotering er vi her for å bistå deg. Vårt team av erfarne transaksjonsrådgivere er dedikert til å imøtekomme dine behov. Vi tilbyr fleksible løsninger som tilpasses din situasjon, og vårt mål er å gi deg den høyeste grad av støtte og trygghet. 

Med vår tekniske kompetanse, uavhengighet og omfattende kommersielle erfaring kan du være trygg på at du vil motta presise råd og rapporter som gir deg økt innsikt og bedre forståelse. Slik vil du kunne ta velinformerte valg og treffe de riktige beslutningene. 


Våre tjenester inkluderer:

En finansiell due diligence er en grundig gjennomgang av et selskaps finansielle stilling og inkluderer analyser av historiske resultater og budsjetter med fokus på underliggende inntjening, verdidrivere, arbeidskapitalbinding, kontantstrømmer, gjeld og gjeldsbetjeningsevne. 

En grundig finansiell due diligence ved kjøp av et selskap vil bidra til redusere risiko og gi viktig innspill til vurdering av både entrepriseverdi og egenkapitalverdi.

Selgers due diligence (Vendor due diligence, VDD) er en dyptgående analyse av et selskaps finansielle situasjon, og gjennomføres i forkant av en salgsprosess. 

En VDD fremhever virksomhetens økonomiske styrker, og adresserer potensielle risikoer. Ved å synliggjøre økonomiske styrker og adressere potensielle utfordringer på forhånd kan selger optimalisere virksomhetens verdi og forenkle transaksjonsprosessen betraktelig. 

Våre rådgivere gir verdifull veiledning gjennom hele denne prosessen.

En børsnotering krever en uavhengig gjennomgang av juridiske og finansielle forhold. 

Prosessen er ressurskrevende, og stiller høye krav til ledelse, gjennomføring, systemer og struktur.

BDO bistår selskaper før, under og etter en børsnotering og bidrar til å redusere risiko og sikre høy kvalitet i prosessen.

Vendor Assist innebærer å blant annet utarbeidelse av en finansiell datamodell som komplementerer en selskapspresentasjon (Company Presentation (CP)) eller et salgsprospekt (Information Memorandum (IM)). 

Den finansielle modellen gir en detaljert, men likevel konsis oversikt over selskapets økonomiske bilde, samtidig som den bidrar med verdifulle analyser. Dette kan innebære arbeidskapitalanalyser, vurdering av netto gjeld mv. 

Ved å sammenstille finansiell informasjon med tilhørende analyser, sørger BDOs eksperter for at modellen gir en klar og pålitelig representasjon av selskapets finansielle informasjon til potensielle interessenter.

I dag utgjør miljømessige, sosiale og forretningsetiske (ESG) forhold en viktig del av investeringsbeslutningsprosessen og porteføljeforvaltningen.

En ESG Due Diligence er en dyptgående analyse av et selskaps posisjon med hensyn til ESG forhold. En gjennomgang utført av oss vil bidra til å identifisere risiko knyttet til materielle og immaterielle eiendeler, og det vil videre kunne bidra til å identifisere muligheter knyttet til virksomhetens forretningsmodell i et ESG perspektiv.

Våre rådgivere bistår med å identifisere hvilke konsekvenser ESG har for din virksomhets finansielle posisjon.

Ansatt i BDO ute

Viktigheten av ESG due diligence

Miljømessige, sosiale og forretningsetiske (ESG) forhold er blitt stadig viktigere når potensielle investorer og kreditorer skal vurdere investeringer og finansiering. Men hva betyr det for din virksomhet og hvordan fungerer det?
LES MERchevron_right
3 ansatte

Gjennomførte transaksjoner

Årlig bidrar BDO Deal Advisory til gjennomføring av nærmere 100 transaksjoner. Kundene våre er alt fra små og mellomstore private selskaper til børsnoterte konsern i og utenfor Norge. Du kan se hvilke transaksjoner vi gjennomfører her.
SE DEALSchevron_right

Møt noen av våre eksperter innen Transaction Services

Vi ser frem til å samarbeide med deg og sikre at dine transaksjoner gjennomføres på best mulig måte. Ta kontakt med oss for å utforske hvordan vi kan hjelpe deg i din spesifikke situasjon.

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker du en uforpliktende samtale med en av oss? Ta kontakt ved å fylle ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg innen kort tid. 

Nysgjerrig på mulighetene i BDO?
Les mer om våre kompetanseområder, karrieremuligheter og ledige stillinger.

Drøm det. Gjør det.