BDO bistår med SEMINE

BDO har valgt norske Semine som en av sine AI-partnere. SEMINE-plattformen bruker kunstig intelligens og reduserer mellom 70-90% av manuelle rutinepregede oppgaver knyttet til inngående fakturahåndtering.

Løsningen er norskutviklet og allerede tatt i bruk hos mange av våre kunder. SEMINE automatiserer regnskapsføring og gjør finansielle data mer verdifulle enn noen gang. Løsningen styrker de menneskelige brukerne med datadrevet innsikt og driver den digitale revolusjonen innenfor økonomifunksjonen. 

Hvorfor automatisert fakturabehandling? 

SEMINE er økonomimedarbeideren med kunstig intelligens som jobber 24/7. Hver eneste dag bilagsfører SEMINE titusentalls fakturaer helt ned på linjenivå. Løsningen tolker innholdet på alle fakturaformater, matcher mot innkjøpsordre, påfører avdeling, konterer på hode- og linjenivå, sender på flyt og stopper svindelforsøk. Blant annet. På den måten får du som kunde innsikt i sanntid som du aldri har hatt tidligere. Økonomiavdelingene får frigitt tid og kan jobbe mer proaktivt. SEMINE slutter aldri å lære, og er i dag tatt i bruk hos over 7000 norske selskaper inkludert OBOS, Norrøna, NAF og Fursetgruppen.  

Lær mer om Semine i denne videoen:


Slik fungerer SEMINE

Innkommende fakturaer analyseres: Fakturaer mottas fra PDF, EHF eller innskanning. Med maskinlæring og mønstergjenkjenning tolkes og forstås innholdet inkludert alle varelinjer, slik et menneske ville forstått det. 

Fakturaen sendes automatisk på flyt: Den ferdig konterte og periodiserte fakturaen sendes automatisk ut på flyt for godkjenning, basert på bedriftens eget oppsett med forhåndsdefinerte godkjenningsnivåer. Det er enkelt å kommentere og samarbeide om fakturaene i SEMINE.

Velg selv ulike automasjoner basert på eget behov. 

Automatiserer påføring av regnskapskonto, prosjekt- og avdelingskoder og periodisering – per varelinje.

Hver eneste varelinje på fakturaen blir håndtert for seg. Og du kan enkelt kontrollere jobben som SEMINE har gjort. 
 

Fordeler for deg som kunde 

SEMINE-plattformen benytter seg av AI-teknologen maskinlæring. AI-modeller kan være basert på historiske data, og dermed være statiske, men i SEMINE er det utviklet en datadrevet modell slik at alt oppdateres løpende i sanntid.  

  • Effektiviserer regnskapsføringen 
  • Bedre innsikt og raskere tilgang til korrekte regnskapstall 
  • Høyere kvalitet i regnskapet og høyere detaljgrad 
  • Standard integrasjoner mot de mest brukte økonomi- og regnskapssystemer 
  • Enkel implementering 
  • All data fra SEMINE er tilgjengelig for innsikt og analyse

Med kunstig intelligens som kontinuerlig lærer vil SEMINE redusere kostnader, frigi ressurser og øke konkurranseevnen deres. 

Ta kontakt

Har du spørsmål eller ønsker å få vite mer om SEMINE? Ta gjerne kontakt med en av oss for en uforpliktende samtale.

Kontaktpersoner:

Andreas Ystgaard Tjemsland, BDO

Andreas Ystgaard Tjemsland

Partner Business Services | Leder for Business Services i BDO
personKontakt

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker du en uforpliktende samtale med en av oss? Ta kontakt ved å fylle ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg innen kort tid. 

Nysgjerrig på mulighetene i BDO?
Les mer om våre kompetanseområder, karrieremuligheter og ledige stillinger.

Drøm det. Gjør det.