Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.
  • SAF-T

SAF-T

Fra 1. januar 2020 vil det bli obligatorisk for alle bokføringspliktige å kunne oversende regnskapsdata til offentlige myndigheter på standard XML-format, SAF-T (Standard Audit File – Tax). Hovedformålet med SAF-T er å forenkle og effektivisere bokettersyn og arkivering, samt å standardisere utveksling av data mellom ulike finansielle systemer for å effektivt kunne analysere regnskapsinformasjon. Er din virksomhet klar for SAF-T?

Hvert foretak står selv ansvarlig for å være i stand til å levere en SAF-T fil, dette betyr i praksis at kontoplan må være korrekt mappet mot standard kontoplan, at merverdiavgiftskoder må være korrekt mappet mot standard koder og at selskapet må være i stand til å konvertere filer til XML-format. For å forberede deg på SAF-T, er vår første anbefaling å kontakte systemleverandør. Det er viktig for enhver bokføringspliktig å vite om denne funksjonaliteten blir tilgjengelig i regnskapssystemet og hva som eventuelt kreves av den bokføringspliktige selv. Denne funksjonaliteten vil variere mellom de ulike systemene. 

BDO leverer tjenestene som gjør din virksomhet kompatibel med den nye SAF-T lovendringen: 

  • Mapping av kontoplan og merverdiavgiftskoder
  • Konvertering av nødvendig regnskapsinformasjon til XML-format
  • Validering av SAF-T-fil 

 

Kontakt oss her