Rådgivning SAF-T

BDO bistår med rådgivning for SAF-T

BDO bistår deg med alt fra løpende rådgivning til prosjektledelse – basert på hva som er deres behov for å være kompatibel med SAF-T. Vi har blant annet erfaring med å bistå i utvikling av en eksportløsning for SAF-T, både ved å benytte seg av egne systemleverandører, eller andre eksterne leverandører.  BDO kan også bistå dersom dere har regnskapsdata lagret i flere systemer og trenger å sammenstille SAF-T filer.

Våre rådgivere har lang erfaring med:

  • Vurdering og kartlegging av fremgangsmåte for SAF-T compliance
  • Håndtering av utfordringer tilknyttet mapping av mva-koder og kontoplan
  • Sikre at eksportfunksjonaliteten i systemet fungerer som det skal
  • Teknisk validering av SAF-T filen
  • Oppsett og analyse for avstemming av SAF-T data

For systemer som ikke har eksportfunksjonalitet for SAF-T, kan vi også bidra med løsninger for å effektivt konvertere regnskapsdata til en fullverdig SAF-T fil. Vi har utviklet et eget verktøy som konverterer data fra regnskapssystem til SAF-T standardformat.

Mapping av regnskaps- og merverdiavgiftskoder

SAF-T krever at selskapets kontoplan mappes mot standard kontoplan fastsatt av Skatteetaten. Det er tillatt mapping mot to- eller firesifret standard kontoplan – alternativt kontoplan i resultatregnskapet. Tilsvarende gjelder også for MVA-koder.

Uavhengig av hvilken SAF-T-løsning som er valgt, er det den bokføringspliktige som selv må sørge for at kontoplan og mva-koder er mappet korrekt. Våre revisjons- og regnskapsmedarbeidere hjelper dere gjerne med å sette dette opp riktig.

Ta kontakt med oss

Har du spørsmål eller ønsker en uforpliktende prat med oss? Ta kontakt med en av oss.

Kontaktpersoner:

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker du en uforpliktende samtale med en av oss? Ta kontakt ved å fylle ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg innen kort tid. 

Nysgjerrig på mulighetene i BDO?
Les mer om våre kompetanseområder, karrieremuligheter og ledige stillinger.

Drøm det. Gjør det.