Bank og finans

BDO har unik kompetanse på små og mellomstore banker.

Bransjekunnskap som gir verdi

Finansbransjen er i stadig endring. Teknologisk utvikling, bærekraft og nye lover og regler er bare noen av faktorene som er krevende å orientere seg i, og endrer rammebetingelsene for bransjen.  

Valg av riktig samarbeidspartner er viktig når du skal tilpasse deg endringer i eksterne og interne rammeverk, øke endringsevnen og skape merverdi.

BDO tilbyr revisjon, rådgivning, regnskap og advokattjenester, og har et av Norges ledende kompetansemiljøer på bank og finans-sektoren. Vi er en av aktørene som kjenner de små og mellomstore bankenes behov best og vet hvilke utfordringer og muligheter dere har.  

Finansnæringen har en unik mulighet til å påvirke bærekraftig omstilling og vekst. Temaet er komplekst og kan være ressurskrevende. BDO gjennomfører årlig en undersøkelse for å kartlegge status på arbeidet med bærekraft blant små og mellomstore norske banker. Den tar for seg utviklingen innen områdene strategi, risikostyring, grønne produkter, rapportering og sertifisering.

Les mer om Bærekraftsundersøkelsen for bank og finans her.

Hva kan vi bistå med?


Forstørrelsesglass over dokumentInternrevisjon for små og mellomstore banker

Vi kan ivareta internrevisjonsfunksjonen i banker og finansforetak. 
Vi tar utgangspunkt i deres utfordringer, muligheter og 
risikofaktorer for å sikre merverdi. 

Les mer

JordklodeBærekraftsrapportering

Vi kartlegger lovkrav, gjør vesentlighetsanalyse og bistår med bærekraftsrapport etter valgt rammeverk.

Les mer


hjerte mellom to henderESG-risiko i kredittprosessen

Vi hjelper dere med å etablere et helhetlig system for å 
identifisere, håndtere og følge opp ESG-risiko i kredittprosesser i bedriftsmarkedet. 

Les mer

Pengeseddel med piler rundtAHV-rådgivning

BDO bistår små og mellomstore  med å forebygge, og sikre etterlevelse av hvitvaskingsregelverket.


3 personerStyre- og ledelsesopplæring

Vi hjelper styret og ledelsen å holde seg oppdatert på aktuelle temaer gjennom kurs, foredrag, workshops og webinarer.pil oppoverLønnsomhets- og benchmarkingsanalyser

Vi bistår med grundige og skreddersydde analyser for å finne muligheter økt lønnsomhet i banken.


CFO-støtte

En moderne og effektiv økonomifunksjon vil bidra til lønnsomhet og riktige beslutninger i din virksomhet. Hos oss vil du møte praktiske og kompetente rådgivere med lang erfaring fra økonomisk og finansiell rådgivning.

  • Økonomistyring 
    BDO leverer tjenester innen økonomistyring for finansnæringen, både løpende støtte og innleie av utøvende roller. Det kan være roller som financial controller, business controller, regnskapssjef, økonomisjef eller CFO. 
  • Lønnsomhets- og benchmarkingsanalyser
    Vi bistår banker med å utarbeide skreddersydde lønnsomhets- og benchmarkinganalyser. Gjennom analysene går vi i dybden av dine finansielle tall og nøkkeltal, og ser det i sammenheng med andre aktører i bransjen. Ved å samle inn og analysere relevante data kan vi bistå med å identifisere muligheter for kostnadsbesparelser, økte inntekter og forbedret lønnsomhet.


En person

Hva sier kundene?

BDO og Haugesund Sparebank

BDOs rådgivere hjelper alle typer banker over hele landet med sitt bærekraftsarbeid. Vi har særskilt god erfaring med å finne konkrete og praktiske løsninger for små og mellomstore banker. 

Vi har blant annet hjulpet Haugesund sparebank med bærekraft.

Etter at vi engasjerte BDO opplevde vi et løft på de fleste fagområder. Vi fikk samhandling mellom rutiner og har lagd et dokumenthierarki hvor det er forutsigbart hvilket nivå i banken som beslutter endringer i de ulike dokumentene.


2 personer som ser på en skjerm

Hvem er vi?

For å sikre praktiske og gode råd som gir verdi til våre kunder, har BDO etablert et bransjeteam med spesialister, som alle har lang operativ erfaring fra bank og finans. Her er noen av de som du kan bli bedre kjent med.

Kontakt oss

Har du spørsmål eller ønsker du en uforpliktende samtale med en av oss? Ta kontakt ved å fylle ut skjemaet under og vi kommer tilbake til deg innen kort tid. 

Nysgjerrig på mulighetene i BDO?
Les mer om våre kompetanseområder, karrieremuligheter og ledige stillinger.

Drøm det. Gjør det.