Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.

Pro bono og rådgivning

- vi støtter Redd Barna med det vi kan best

BDO hjelper Redd Barna med rådgivning

Hvert år bidrar BDOs rådgivere med flere hundre pro bono timer til Redd Barna. På denne måten kan vi støtte Redd Barnas viktige arbeid med utgangspunkt i det vi kan best.

 
Gjennom året er det fire-fem rådgivere fra BDO i arbeid i Redd Barnas organisasjon. Vi er tett på Redd Barnas ledergruppe og generalsekretær, noe som gjør at vi kjenner til utfordringene og mulighetene som ligger i deres virke nasjonalt og globalt. På denne måten bidrar vi til å styrke Redd Barnas organisasjon og arbeid, slik at de kan bli så effektive som mulig i deres virke som humanitær aktør.

Vi hjelper dem på prioriterte områder i nasjonale og internasjonale prosjekter, også utover timene som ligger i avtalen. Det kan være organisasjonsutvikling, risikostyring, økonomi- og systemeffektivisering og lederutvikling.

Vi samarbeider også med Studentaksjonen ved Handelshøyskolen BI, som gjennomfører aktiviteter og arrangementer der alle inntekter går direkte til Redd Barnas utdanningsprosjekter.

 

Hvordan hjelper BDO Redd Barna med god risikostyring?

-  God risikostyring gir virksomheter en bedre forståelse for sine omgivelser og hvordan man kan lykkes. BDO hjelper Redd Barna med å rigge seg på best mulig måte - slik at de kan fokusere på det de er aller best på, sier Nabil El Hamouti, rådgiver i BDO.

Arbeidet består blant annet i å kartlegge risikoer, gjennom workshops og diskusjoner med ledelsen og styret. I tillegg til bevisstgjøring av organisasjonen og påfølgende sikring av ansatte. Her inngår også bruk av et tilpasset rammeverk for risikostyring. 

-  Vi vurderte det som helt nødvendig å få inn ekstern bistand i arbeidet vårt med å strukturere arbeidet vårt med risikostyring. Her har BDO bidratt med betydelig kompetanse, sier Vegard Thorsen, CFO i Redd Barna.

 

BDO-TEAMET PÅ PLASS FOR REDD BARNA: Nabil El Hamouti, Ann Cathrin Hoffman, Per Kristian Høybråten.

 

Bedre rustet mot hendelser

BDO er hele veien en sparringspartner og bidrar kontinuerlig med utvikling og forbedring av Redd Barnas rutiner og internkontroll.

-  Det er av stor verdi for oss at BDO forstår oss og vårt risikobilde. Ved å på plass en systematikk som gjør at vi øker bevisstheten rundt den risikoen som Redd Barna er eksponert for, er vi bedre rustet til å iverksette forbyggende tiltak og redusere konsekvensene dersom en hendelse skulle inntreffe. Til syvende og sist handler det om at vi planlegger på en slik måte at vi oppnår best mulig resultater for barn, avslutter Thorsen. 

 

Les mer om samarbeidet:

BDO hjelper Redd Barna med god risikostyring

BDO jobber med styrkebasert ledelses- og organisasjonsutvikling av ansatte i Redd Barna

Les mer om Redd Barna og BDOs samarbeid