• Ny styreleder i BDO Norge

Ingjer Ofstad ny styreleder i BDO Norge

05. juni 2019

Trondheimsadvokaten Ingjer Ofstad (45) er valgt til ny styreleder i BDO Norge.

Dette innebærer et nytt steg i karrieren for Ofstad, som opprinnelig kommer fra Skaun i Trøndelag. Hun er nå bosatt i Trondheim, hvor hun er advokat og partner i BDO Advokater.


- Jeg måtte ta en runde med meg selv, da dette innebærer mer reising og administrativt arbeid. Det blir mer jobb og kommer til å spise av fritida mi. Samtidig brenner jeg så sterkt for det BDO står for, og setter pris på å kunne være med og påvirke utviklingen av BDO fremover, sier Ofstad.


Med styreledervervet vil det bli langt mer vekt på ledelse, men hun understreker at hun fortsatt vil jobbe som advokat og med fag innen BDO sin advokatvirksomhet i region MidtNord. I tillegg til advokattjenester tilbyr BDO tjenester innen revisjon, regnskap og rådgivning.

 

Første kvinnelige styreleder

Ingjer Ofstad ble ferdig utdannet jurist i 1999, og fikk advokatbevilling i 2005. Hun har tidigere markert seg sterkt i advokatmiljøet, og har blant annet tatt til orde for at det er utfordrende for kvinnelige advokater å nå til topps i bransjen. Nå er hun blitt BDO Norges aller første kvinnelige styreleder.


- BDO har en jevn kjønnsfordeling totalt sett, men også vi må bli flinkere til å få en variasjon i ulike lederposisjoner. På det området er vi nå i ferd med å ta en rekke grep, sier Ofstad.


Hun er i tillegg brennende opptatt av å bidra til å digitalisere BDO. - Digitaliseringen bør bidra til å forenkle kundenes hverdag, og teknologisk endring må skje samtidig med at vi fortsetter å yte god og personlig service. BDO har kontorer over hele Norge, og den lokale nærheten vil fortsette å være viktig. Å kunne sette seg ned ansikt til ansikt med en kunde og diskutere kompliserte problemstillinger innen teknologi eller lover og regler, vil alltid ha en stor verdi, sier Ofstad. 

 

Tre år i BDO

Etter at Ingjer Ofstad var ferdig utdannet jurist i 1999, jobbet hun som advokatfullmektig i Sparebank 1 SMN fram til 2004. Fra 2004 - 2009 var hun advokat hos Advokat Vogt & Wiig. Deretter ble hun partner/advokat i advokatfirmaet Arntzen de Besche, frem til hun begynte som advokat og partner hos BDO Norge 1. februar 2016. I 2017 ble hun innvalgt i styret til BDO Norge, og på generalforsamlingen 12. april i år, ble hun altså valgt til ny styreleder i virksomheten.


Som advokat jobber Ingjer Ofstad hovedsakelig innenfor rettsområdene selskapsrett, kontraktsrett, bank/finans og arv/skifte. Hun bistår blant annet med rådgivning tilknyttet kjøp og salg av virksomheter, omorganisering, finansiering, due diligence prosesser, aksjonæravtaler og lignende.