Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en mer personlig brukeropplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonskapslene vi bruker og hvordan du kan slette eller blokkere dem.

Informasjonsside om korona

27. mars 2020


Norge og verden er i disse dager i en helt uvanlig situasjon, hvor informasjonsbehovet er stort og hvor regelverket endrer seg raskt. Her samler vi derfor relevant informasjon for virksomheter knyttet opp til koronaviruset, samt hvordan du enkelt kan kontakte oss hvis du har spørsmål.

 

Korona-telefon

 


Har du spørsmål knyttet til korona-epidemien og din forretningsdrift?
Vi står klare til å bistå deg 24/7 med alt fra likviditetsstyring og risikostyring til permitteringer.
Ring 948 11 168

 

 

Du kan selvsagt også kontakte ditt lokale BDO-kontor, en oversikt over våre kontorer i hele landet finner du på denne siden: BDO-kontorer i Norge

 

Andre nyttige tjenester under korona-epidemien:

 

Koronaviruset og regelverket

Koronaviruset byr på mye usikkerhet og skaper en svært krevende situasjoner for mange bedrifter. Samtidig er det daglig nye tiltak og rettslige avklaringer. Hva som var gjeldende rett i går, trenger ikke å være riktig i dag. Derfor har BDO Advokater opprettet en tiltakspakke for bedrifter.

Les om tiltakspakken her

 

Sikre de ansattes hjemmekontor med BDO og Cisco Umbrella

I disse dager jobber et rekordstort antall personer fra hjemmekontor. Det kan utgjøre en stor sikkerhetsrisiko som trusselaktører ofte benytter seg av. Cisco har i lys av korona-pandemien valgt å gi bort noen av sine sikkerhetsprodukter gratis i 90 dager til nye kunder og vi i BDO følger opp med sterk rabatt på tilhørende overvåkning og beredskap 24/7.

Les mer om tilbudet her

 

Hvordan er arbeidsdagen for de ansatte under korona-epidemien?

Korona-krisen har endret arbeidshverdagen for de fleste. Mange begynner å få en viss rutine, men hvor godt fungerer det egentlig? Kan det fortsette slik, eller bør noe endres? BDO har utviklet en medarbeiderundersøkelse tilpasset denne situasjonen.

Les mer om hva den inkluderer her
 

 

 

Relevante artikler

 


Her finner du et utvalg av nyttige artikler knyttet opp til virksomhetstyring og korona-situasjonen. Du finner alle artikler på bloggen vår.

Du kan også melde deg på vårt nyhetsbrev her.

 

 

 

Hva kreves av SMB-bedrifter for å få kriselån?

Et av hjelpetiltakene for koronarammede bedrifter er den foreslåtte garantiordningen fra Staten for banklån til små og mellomstore bedrifter (SMB) og reetablering av Statens obligasjonsfond. Straks lovene er vedtatt vil 
alle finansforetak i landet kunne tilby SMB-virksomhetene støtte i form av kriselån med garanti fra staten. 

Les hva som kreves her


Styreleder og daglig leder: Dette må du ha kontroll på nå

Som styreleder og daglig leder er det din jobb å holde oversikten i en utfordrende tid. For små og mellomstore bedrifter (SMB) kan dette være særlig krevende.

Her får du oversikten over hva du må tenke på 

 

10 spørsmål og svar om husleie og mva. under korona-krisen

Korona-krisen har medført at mange virksomheter får problemer med å betale husleien. Hvordan kan utleier og leietaker i fellesskap best løse dette og hvordan påvirker det merverdiavgiften?

Les de 10 mest aktuelle problemstillingene her 

 

Dette er styrets ansvar under koronakrisen

Uvanlige situasjoner krever spesielle løsninger, men ikke når det kommer til styrets ansvar. Reglene om styrets ansvar gjelder nemlig på samme måte, selv om koronakrisen gjør at det har oppstått en ekstraordinær situasjon.

Her er det styret bør tenke på under koronakrisen.

 

Regjeringen utvider adgangen til å avholde digitale møter

Nå blir det mulig å ha digitale møter i stedet for fysiske møter i de tilfeller hvor det tidligere var påkrevd. Regjeringen kom nylig med en pressemelding om midlertidige endringer i regelverket for avholdelse av styremøter, generalforsamlinger, årsmøter og lignende.

Les om endringene her

 

10 spørsmål og svar om force majeure

Ved såkalt force majeure vil en kontraktspart kunne være fritatt for ansvar ved manglende oppfyllelse av avtalen. Men hva betyr egentlig force majeure?

Les om force majeure her

 

Du finner alle våre artikler om koronaviruset på bloggen her.

 

Webinarer


I disse tider har vi selvsagt ingen seminarer på planen, men vi holder fortsatt relevante webinarer.

Oversikt og påmelding her

 

 

Andre nyttige sider

Folkehelseinstituttet

Hos Folkehelseinstituttet (FHI) finner du løpende oppdateringer om hvordan viruset utvikler seg, og hvordan det skal håndteres. I tillegg kan du finne fakta, råd og tiltak som blir gjort. Les mer på FHI sine sider her. 

Utenriksdepartementet

Mange virksomheter kommet med reiseanbefalinger til sine ansatte, basert på Utenriksdepartementes reiseråd. Her kan du lese UDs oversikt og reiseanbefalinger.

WHO

Verdens helseorganisasjon (WHO) har mange råd og løpende oppdateringer om utbruddet. Her kan du blant annet lese om smittevernstiltak du kan gjøre selv, rapporter og forskning som er gjort så langt. Her får du oversikt (merk at denne siden er på engelsk).