1:

Ny nordisk satsing i bygg- og anleggsbransjen

Frode Midttun, Senior Manager Marked og Kommunikasjon |

25. september 2020

Svenske Fasadgruppen kjøper norske DVS Entreprenør

Fasadgruppen har nylig kjøpt 100% av aksjene i DVS Entreprenør. Eierne av DVS Entreprenør vil forbli i sine respektive posisjoner og videreutvikle DVS Entreprenør som en del av Fasadgruppen. BDO har bistått med finansiell rådgivning.

DVS Entreprenør er et av Norges største selskaper innen fasaderenovering. Virksomheten er hovedsakelig i Oslo-området, hvor også hovedkontoret ligger. Selskapet har en bred kundeportefølje med boligbyggelag, samt byggefirmaer og myndigheter blant sine kunder. 

Gjennom oppkjøpet tar Fasadgruppen et nytt steg i sin nordiske ekspansjon og styrker dermed sin posisjon som Nordens største fasadekonsern. Etter oppkjøpet har konsernet nå 19 selskaper, ett i Danmark og ett i Norge. 

BDO Corporate Finance har bistått DVS Entreprenør i tilknytning til transaksjonen.

- Vi har bistått med finansiell rådgivning i tilknytning til gjennomføring av salgsprosessen, og er svært fornøyd med resultatet. Bygg- og anleggsbransjen er Norges største fastlandsindustri, og ett av BDOs viktigste satsingsområder, sier Per Ove Giske, partner i BDO Corporate Finance.

Fasadgruppen har vært på søken etter et veletablert og kvalitetsfokusert selskap i Norge. I DVS Entreprenør fant konsernet akkurat dette. 

- Gjennom dette oppkjøpet vil vi ha en sterk plattform i Norge og ser gode muligheter for å fortsette å konsolidere markedet, akkurat som i Danmark og Sverige, sier Pål Warolin, administrerende direktør i Fasadgruppen i en pressemelding.

Daglig leder Leif Erik Mortensen i DVS Entreprenør er svært fornøyd med å bli en del av Fasadgruppen. 

- Det føles veldig bra å være det første selskapet i Norge som blir en del av Fasadgruppen som er Nordens største fasadekonsern. Vi ser frem til å samarbeide med resten av konsernet og støtte den fortsatte ekspansjonen i Norge, alltid med fokus på kvalitet og bærekraftig konstruksjon, sier Leif Erik Mortensen, administrerende direktør i DVS Entreprenør.

-    Aksjonærene i DVS Entreprenør AS har i forbindelse med salg av selskapet benyttet BDO Corporate Finance ved Per Ove Giske og Henning Strandås som rådgivere. Prosessen har pågått i ca. 6 mnd. og har for oss som aksjonærer fremstått som svært kompleks. Vi inngikk tidlig i prosessen et samarbeid med nevnte rådgivere, en avgjørelse vi aldri har angret på. 

BDO har fremstått særdeles profesjonelt og har hele veien veiledet oss til å ta de rette avgjørelser, ved å sørge for at de økonomiske og avtalemessige forholdene ble best mulig ivaretatt og tatt seg tid til å grundig forklare oss hva både faguttrykk og vilkår betyr. Deres trygghet i faget sørget fort for at vi ga dem vår fulle tillit. Når rådgiverne i tillegg er så hyggelige og behagelige å samarbeide med er det enkelt for oss å sterkt anbefale BDO Corporate Finance som samarbeidspartnere i denne type prosesser, sier Leif Erik Mortensen.
 

Les mer om hva BDO gjør innenfor bygg og anlegg her.