Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en mer personlig og responsiv brukervennlighet. Ved å bruke denne siden godkjenner du vår bruk av informasjonskapsler. Vennligst les vår PERSONVERNERKLÆRING for mer informasjon om informasjonslapslene vi bruker og hvordan slette eller blokke dem.
 • Intensivkurs i etterretning og sikkerhet

Intensivkurs i etterretning og sikkerhet - Oslo

Dato: 27. september 2018
Tid: 09.00 - 13.00
BDO
Munkedamsveien 45
Vika Atrium, Oppg A, 7 et.
Oslo  
veibeskrivelse

Kjetil Daatland
Email
 • Velkommen til seminar i BDO

Gode etterretningsprosesser vil forebygge risikoen for uønskede handlinger og øke virksomhetens håndteringsevne når uhellet er ute.

Vi lever i en tid hvor hendelser oppstår raskt, uventet, og kan spre seg over landegrenser. Utilstrekkelig situasjonsforståelse og beslutninger tatt på feil grunnlag kan potensielt få store negative konsekvenser for din virksomhet.

Hovedkonklusjonen i Statoils In Amenas-rapport var tydelig. En viktig årsak til at det ikke var innført bedre sikringstiltak, var at Statoil ikke hadde klart å forestille seg at en større væpnet gruppe kunne angripe anlegget. De er ikke alene om dette. Virksomheter som rammes av alvorlige sikkerhetshendelser har ofte ikke kunne forestille seg at slike ville ramme akkurat dem. Risikoerkjennelsen kommer ofte først etter at en alvorlig hendelse har inntruffet.

Gode og relevante etterretninger bidrar til å redusere omfanget av ukjente trusler som kan ramme din virksomhet. God etterretningsinformasjon vil også gjøre at mestringsevnen til beredskapsorganisasjonen din øker, fordi du får frigjort kapasitet til å håndtere forhold du ikke har hatt forutsetning for å forestille deg.

Kursinnhold

Kurset svarer på følgende spørsmål: Hva er etterretning, hvilke fallgruver finnes, hvordan bør virksomhetens etterretning organiseres og hvordan kan informasjonen fremskaffes?

Instruktørene på kurset har bakgrunn fra Forsvarsdepartementet, PST, næringslivet, Nasjonal sikkerhetsmyndighet, NUPI, CERT-tjenester og fra tjeneste som etterretningsoffiserer i Forsvaret.

Det vil bli gitt en introduksjon til følgende tematikk:

 • Etterretning og internasjonal poltikk (realpolitisk forståelse som grunnlag for produksjon av strategiske analyser)
 • Etterretningsmetodikk
 • Den menneskelige faktoren
 • Eksempler på etterretningsfeil og etterretningssuksess
 • Etterretning og det digitale domenet
 • Lederens informasjonsbehov og etablering av en innhentingsplan
 • Vurdering og klassifisering av informasjon
 • Trusselvurdering
 • Land-/områdevurderinger

Dette er et intensivkurs, tilrettelagt for de som har en travel hverdag og et behov for en tidseffektiv tilnærming. Det kreves ingen forkunnskaper.

Det blir undervisning gjennom lunsjen, med enkel servering av kaffe og baguetter.

Prisen for kurset er kr 1900,- per kursdeltaker og inkluderer servering og utstedelse av kursbevis. For virksomheter/organisasjoner som sender tre eller flere deltakere, reduseres prisen til 1500,- per deltaker.  Bindende påmelding etter 16. september.

 

Meld deg på